home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Idén is 30 külhoni jogászhallgató részesül Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjban
2021.06.30.
LXXVI. évf. 26. szám
Idén is 30 külhoni jogászhallgató részesül Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjban

Megszületett a döntés a Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj idei nyerteseiről: az előző esztendőhöz hasonlóan a 2021/2022-es tanévben is 30 tehetséges külhoni jogászhallgató részesül ösztöndíjban. Erdélyből 22, Vajdaságból 6, Felvidékről 1 és a diaszpórából is 1 fő került a kiválasztottak közé.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., együttműködve a Budapesti Ügyvédi Kamarával első alkalommal 2012-ben hirdette meg a Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjprogramot. Az azóta minden évben meghirdetésre kerülő, a külhoni magyar jogászképzés fejlesztésére irányuló ösztöndíjprogram célja, hogy jól képzett, a nemzet iránt elkötelezett, a magyar és a többségi állam szerinti szaknyelvet egyaránt ismerő, mindkét országban tapasztalatokat szerzett jogászokkal rendelkezzenek a külhoni magyar közösségek, továbbá lehetőséget biztosítsunk a magyar nemzetiségű jogászok közötti szakmai együttműködésre.

Az ösztöndíj éves összege az ösztöndíjprogram indulásakor 600.000 forint/fő volt, a 2021/2022-es tanévben már 1.200.000 forint/fő támogatásban részesülnek a nyertes fiatalok. A program teljes keretösszege 36 millió forint.

Az ösztöndíjat nappali tagozaton, szülőföldi felsőoktatási jogászképzésben résztvevő magyar nemzetiségű hallgató nyerhette el. Az ösztöndíjasok – az anyagi támogatás mellett – szakmai képzésben is részesülnek: nyári szakmai gyakorlatukat a Budapesti Ügyvédi Kamara által kijelölt neves budapesti ügyvédi irodánál töltik, ahol a gazdasági jog és a polgári jog területén bővíthetik ismereteiket, valamint építhetnek szakmai kapcsolatokat.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..