home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Idén befejeződik a Népszínház építése
2023.02.09.
LXXVIII. évf. 6. szám
Idén befejeződik a Népszínház építése

A tartományi kormány a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül további 674 millió dinárral finanszírozza a szabadkai Népszínház átalakításának, rekonstrukciójának és bővítésének befejező munkálatait. Ebben az évben már előadást is láthatunk az épületben – nyilatkozta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke Szabadkán, miután aláírta a munkálatok VIII/2 fázisának kivitelezési szerződését.

A szerződés összértéke adóval együtt 1,15 milliárd dinár, amelyből a művelődési minisztérium 400 millió, Szabadka városa pedig 80 millió dinárt biztosított.

–Szabadka kap egy olyan épületet, a művészek pedig olyan teret és feltételeket a munkájukhoz, amire mindannyian büszkék lehetünk, és ami méltó a városhoz és a nagy múlttal rendelkező intézményhez. A számtalan kihívás és probléma ellenére elmondhatjuk, mi leszünk azok, akik befejezik a Szabadkai Népszínház újjáépítését és visszaadják a funkcióját. A munka felgyorsítása érdekében a tartományi kormány a tavalyi költségvetés felülvizsgálatának utolsó szakaszában különített el pénzt a rekonstrukcióra, és ez felgyorsította az eljárást. Csapatként, kölcsönös koordinációval sikerült biztosítani a források egy részét – hangsúlyozta Mirović, aki azt is bejelentette, idén új aquaparkot és wellness központot kap Szabadka, amely Szerbia és a tartomány kormányának, valamint Szabadka városnak az újabb közös beruházása. Emellett Szabadkán számos utca is felújításra kerül, amit szintén a várossal közösen finanszíroznak – mutatott rá Mirović.

Stevan Bakić, Szabadka város polgármestere szerint ezzel a fázissal az épület minden részében befejeződnek az építkezési munkálatok, kivéve a koncerttermet, amely különálló egység, és a következő időszakban készül el. A Népszínház rendelkezésére áll majd a nagyterem, kamaraszínpad, próbatermek, valamint a színészi, a műszaki és az adminisztrációs munkához szükséges helyiségek is.

Fotók: Tartományi kormány

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..