home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
IX. MALOMFESZTIVÁL
2023.05.22.
LXXVIII. évf. 20. szám
IX. MALOMFESZTIVÁL

2023. augusztus 10-12.

HELYSZÍN:
Orom, szélmalom

MIKOR: Építőtábor: 2023. július 30-augusztus 9. Szépítőtábor: 2023. július 30-augusztus 9. Alkotótáborok: 2023. augusztus 4-9. Malomfesztivál: 2023. augusztus 10-12.

FB esemény: Malomfesztivál 2023

Az oromi Malomfesztivál immáron kilencedik alkalommal rázza fel az oromi tanyavilágot, hozza lázba a fiatalokat, kovácsolja össze a barátságokat és biztosítja a helyet számos kulturális rendezvénynek, amelyek nélkül már el sem tudnánk képzelni az augusztust.
Az idei nyár is erről fog szólni. Már kilencedik éve törekszünk arra, hogy ne csupán egy fesztivált hozzunk létre, hanem esélyt teremtsünk a barátkozásra, a közösségépítésre, a nagyvilágból összeszaladt jóbarátok találkozására, és ezzel üdítő, pihentető vagy épp megmozgató programok sokaságát kínáljuk kicsiknek és nagyoknak.
Nem félünk a fejlődéstől, az állandó változástól, új ösvények kitaposásától és önmagunk határainak kibővítésétől. Csapatunk egész télen fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy hogyan lehetne ez a nyár még jobb, még különlegesebb és még emlékezetesebb, mint az előzőek. Hisszük, hogy mindig lehet tanulni az előző évek tapasztalataiból, és mindig lehet a dolgokat tovább szépíteni és építeni.


Amit mindenképp érdemes tudni:
A fesztiválozóknak természetesen idén is ingyenes a medence és a kemping.
A fesztivált megelőző hetekben különböző alkotótáborokat szervezünk.
Számos családi programmal készülünk, gondolunk a totyogósokra, az ovisokra és a nagyobbakra is, és ahogy eddig is, a négylábúakat is szívesen látjuk.
Zenei kínálatunkat minden évben próbáljuk színesíteni és izgalmassá tenni, nem csak népszerű, de kevésbé ismert, de több figyelmet érdemlő előadóknak is teret adni, szűkebb és tágabb környezetünkből egyaránt meríteni a zenei stílusok minden rétegét érintve.

Ezek közül ki kell emelnünk néhány zenekart:


BCUC (ZA): Ősenergia a Dél-afrikai Köztársaságból. A tavalyi év nagy közönségkedvence, ezért nem tudtuk kihagyni. Mind a legtöbb fellépőnket, őket is nehéz kategóriákba sorolni. Zenéjük vegyíti az afro-pszichedelika ősi hangzásvilágát a modern, kísérletező világzene atmoszférájával.


VHK (HU): A zenei kategóriákat szintén vegyítő stílusuk leginkább a pszichedelikus punk, az ethnopunk, a pszichedelikus hardcore vagy az együttes által használt “sámán punk” vagy “mágikus népzene” kifejezésekkel írható le. Magyarország legrégebb óta koncertező zenekara.


Orchestre International du Vetex (BE/FR): egy tizenhárom tagú fúvószenekar Franciaországból, Belgiumból és szerte a Balkánról. A zenekarnak, 19 éves fennállása alatt, sikerült létrehoznia saját zenei univerzumát, amely magában foglalja a latin és a balkáni zene egyedi kombinációját, a tarantella, a polka és a cumbia irányzatainak stíluselemeivel. A koncertet a sokak által már ismert TREMOLO_forte projektünknek köszönhetjük, mely egy Kreatív Európa projekt.


Rundek i Ekipa (HR): Darko Rundek a nyolcvanas években a Haustor frontembereként a jugoszláv rockszíntér egyik legjelentősebb és leghitelesebb szerzője státuszát szerezte meg. Szólókarrierjét 1996-ban kezdte az "Apocalypso" című albummal, később pedig egy teljes zenekarral egészült ki, amellyel folyamatosan koncertezik a volt Jugoszlávia területén. A horvát Nick Cave-ként is szokták emlegetni.


E-Play (RS): 1998-ban alapított belgrádi alternatív rockegyüttes, amelynek allapilléreit a torz basszusvilág és a drum аnd bass ritmusok adják némi atmoszférikus gitárhangzással megfűszerezve.


JEGYINFÓK:
EARLY BIRD – 3 napos bérlet: 4000 RSD / 13000 FT / 35 €
Online https://new.gigstix.com/event/malomfesztival-orom-avgust-2023/
Online https://tixa.hu/malomfesztival2023
Offline március 13-ától: Hello Kanjiza (Magyarkanizsa), Zentropia (Zenta), Beer & Caffe (Szabadka), Largos (Óbecse), Művészklub (Újvidék), Grand Café (Szeged), Jazz Kocsma (Szeged), Auróra (Budapest)
GROUP TICKET – Csoportos kedvezmény: 3500 RSD x 5 db = 17500 RSD Elérhető személyesen az alábbi helyszíneken: Hello Kanjiza (Magyarkanizsa), Zentropia (Zenta), Beer & Caffe (Szabadka),A Group Ticket kizárólag 5 személyes csoportoknak elérhető Vajdaságban.
OROMI BÉRLET – Orom, Völgyes és Újfalu lakosainak 2500 RSD A jegyek az oromi Helyi Közösségben kaphatóak. A jegyvásárláshoz oromi, völgyesi avagy újfalusi lakcím szükséges!
COMMUNITY SUPPORT – Támogatói bérlet + ajándék:
6000 RSD / 20000 FT / 50 €
Online https://new.gigstix.com/event/malomfesztival-orom-avgust-2023/
Online https://tixa.hu/malomfesztival2023
Offline: Hello Kanjiza (Magyarkanizsa), Zentropia (Zenta), Beer & Caffe (Szabadka), Művészklub (Újvidék), Grand Café (Szeged),


A támogatói jegyről bővebben:
A Malomfesztivál egy független, önkéntesekből szerveződő közösség, egy több hetes, nemzetközi, környezettudatos, kulturális rendezvény. Létrejöttét és fennmaradását a közösség rengeteg, mind szellemi, mind fizikai energiája, munkaórája biztosítja. Ugyanakkor most először lehetőséget nyitunk egyéni pénzügyi támogatásokra is, a Community Support - támogatói bérlet megvásárlásával. Nem érsz rá építeni? Nem vagy túl kreatív? A fesztiválon inkább szórakoznál, családoznál, mégis szeretnéd beletenni a részed, a közösség támogatójává, tiszteletbeli tagjává válni? Na pont neked szól ez a lehetőség! Vásárolj 6000 RSD / 20000 HUF / 50 EUR értékű Community Support bérletet! Cserébe tényleg nagyon hálásak leszünk, és belépéskor megajándékozunk valami valóban hasznos, csak támogatók számára elérhető és igazán Malmos meglepetéssel, hogy emlékeztessen - és mások is lássák - te tényleg hozzátettél!

HELYSZÍNI JEGYÁRAK ÉS JEGYTÍPUSOK
- Bérlet: 5000 RSD / 16000 FT / 40 €
- Családi jegy (2 felnőtt + gyermekek 14 éves korig): 3000 RSD / 10000 FT / 25 €
- Napijegy: 1800 RSD / 6000 FT / 15 €
13 év alatt a fesztivál látogatása ingyenes. A fesztivál befogadóképessége korlátozott.
Ezenkívül a fiatalok számos más módon is csatlakozhatnak a fesztiválhoz, akár önkéntesként, táborozóként valamelyik workshopos alkotótáborunkba, vagy akár valamilyen programot hozva a rendezvényre. Így ők nem csupán ingyen vehetnek részt a fesztiválon, de a csapat részévé is válhatnak, így jutva hozzá egy teljeskörű, valódi Malom-élményhez.


MALOMFESZTIVÁL ALKOTÓTÁBOROK 2023:
A Malom mellett kreatívabbá válik az ember. S ezt a sok felgyülemlett kreativitást, és alkotói energiát a legjobb, ha az alkotótáborainkban élitek ki. Játék a nyár, játék a művészet, ezért reméljük idén is sikerül majd szabadon engedni az értékes gondolatokat, kinyitni a szíveket és szemeket, inspirálódni a környezetből, s ahogy már megszokhatták a tábor résztvevői egy családias hangulatban eltöltetni a fesztivál előtti öt napot.
Idén öt tábor várja az érdeklődőket: színésztábor, mozgás-báb-színházi tábor, könyvillusztrációs tábor, zenei tábor, filozófiai tábor. Egyéb infók a Malomfesztivál Facebook oldalán.
Jelentkezz Szerda Zsófinál a desiresofi@gmail.com e-mail címen. Helyszín: Orom, a régi Malom és környéke
Időpont: 2023. augusztus 4-9.
Maximum létszám 15 fő/alkotótábor
Korhatár: 16+
Jelentkezési határidő: 2023. június 15. éjfélig
Az alkotótábor ára: 6000 dinár (amennyiben jelentkezel valamelyik táborba, kedvezményesen vásárolhatsz nálunk a helyszínen Malomfesztivál bérletet, 2000 dináros áron)


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ/ FORRÁSOK/ ÍZELÍTŐ:
A Malomfesztivál Facebook oldala: www.facebook.com/malomfesztival
A Malomfesztivál honlapja: www.malomfesztival.com
Malomfesztivál az Instagramon: www.instagram.com/malomfesztival/
Malomfesztivál 2022 hivatalos aftermovie: 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..