home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
IX. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozó
2016.04.01.
LXXI. évf. 15. szám

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai együttműködésével az idén hirdeti meg a IX. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozóját, melyet 2016. május 6-án és 7-én tartanak meg Bácsfeketehegyen. Az esemény a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vajdasági selejtezője is egyúttal.

Magyar nyelvű, egyesületekben vagy iskolákban működő gyermekszínjátszó csoportok (általános iskolás korosztály) jelentkezését várjuk Vajdaság minden részéről, műfaji és tematikai megkötöttség nélkül. Célunk, hogy a fellépő csoportok megismerkedjenek egymással, egymás munkájával, kapcsolataik megerősödjenek, a felkészítő tanárok pedig részletes szakmai elemzést kapjanak a zsűritől a további szakmai fejlődés érdekében.

A szakmai bizottság vajdasági tagja az idén Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész lesz, Magyarországról pedig Benkő Ágnes drámatanár, a celldömölki Soltis Lajos Színház koreográfusa és Meleg Gábor, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium drámatanára lesz velünk.

Ha a csoport szeretné magát megmérettetni a Weöres Sándor-fesztiválon, az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet. A huszonötödik országos fesztivál tervezett időpontja 2016. június 3—5., helyszíne a debreceni Csokonai Színház (Vojtina Bábszínház).

Számunkra a legfontosabb a megmutatkozás, az együtt töltött idő és a játék öröméről való gondoskodás, ezért a bácsfeketehegyi találkozónak a megszabott időkorlátnál hosszabb előadások is teljes értékű részvevői lehetnek, de ők nem juthatnak tovább. A rendezvény műhelyjellegét a gyerekekre váró közös foglalkozások erősítik. Ezért számítunk Krizsán Szilvia (Újvidéki Színház), Virág György, Lőrinc Tímea (Zentai Magyar Kamaraszínház) és Vörös Imelda (Szabadkai Gyermekszínház) színművészekre, valamint további drámapedagógiai szakemberek jelenlétére, mint például Hajvert Ákos versfelkészítő, színházi szaknevelő, Szarka Ákos egyetemista (a budapesti Kerekasztal Színház volt hospitálója), Bori-Fekete Ágnes színész-drámatanár (Budapest), Drubina Orsolya színháztudomány szakos hallgató, színjátszószakkör-vezető (Szeged).

A jelentkezési határidő 2016. április 10-e. A nevezési lap letölthető a www.vmmi.org oldal Felhívások rovatából.

Bővebb információk a lodiandi@gmail.com e-mail-címen és a +381/62-566-234-es telefonszámon (Hajvert Lódi Andreánál) kérhetőek.

Szakmai együttműködő partnereink a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest), a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség. A rendezvény házigazdája a Feketics Művelődési Egyesület.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..