home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
I. Talentum Fesztivál Adán
H. Á.
2011.03.09.
LXVI. évf. 10. szám

Tehetséges fiatalok fergeteges gálájaSzínvonalas produkciók egész sorát láthatta a közönség február 27-én, vasárnap este az adai színházteremben megtartott I. Talentum Fesztiválon, melyen Ada község legtehetségesebb fiataljai mutatkoztak be. A kiváló hangulatú rendezvényt az Adai Dobosok Klubja és a...

Tehetséges fiatalok fergeteges gálája
Színvonalas produkciók egész sorát láthatta a közönség február 27-én, vasárnap este az adai színházteremben megtartott I. Talentum Fesztiválon, melyen Ada község legtehetségesebb fiataljai mutatkoztak be. A kiváló hangulatú rendezvényt az Adai Dobosok Klubja és az Adai Színtársulat közösen hívta életre, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen azoknak a fiataloknak, akik egyénileg vagy valamely művészeti csoport tagjaiként kiemelkedő tevékenységet folytatnak.
A rendezvény programja egy különleges hangulatú közös dallal kezdődött: a fellépők a népszerű magyarországi énekes, Ákos Helló! című szerzeményét adták elő, ezáltal is hangsúlyozva az összefogás fontosságát, mely véleményük szerint nemcsak a produkció megszületéséhez, hanem a fesztivál létrejöttéhez is nélkülözhetetlen volt. A szervezők nevében Máriás Endre, az Adai Színtársulat vezetője köszöntötte a vendégeket, és elmondta: változtatni szeretnének azon a régóta fennálló tényen, hogy a vajdasági magyar fiatalok, legyenek akármilyen tehetségesek is valamely művészeti ágban, nem kapnak megfelelő teret közösségünktől, következésképp az esetek túlnyomó többségében tevékenységüket sem nyer kellő elismerést.
- A közönség visszajelzése minden művészettel foglalkozó személy számára elengedhetetlen fontosságú, leginkább azonban talán a fiatalok számára a legfontosabb. E lehetőség megteremtése a legfőbb célja rendezvényünknek, melyre olyan vendéget is meghívtunk, akik példaképei lehetnek fiataljainknak. Az ő eredményeik bizonyíthatja számukra azt, hogy akármennyire mást diktál is értékvesztett világunk, kitartó munkával igenis érdemes küzdeni mind a személyes, mind a közösségi sikerekért - hangsúlyozta köszöntőjében a szervező, majd így folytatta: - A Magyar Nemzeti Tanács, Ada község önkormányzata és a TM-People International Kft. által támogatott I. Talentum Fesztivált hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára. Azt szeretnénk ugyanis, ha ezután minden évben megrendezésre kerülne, így nyújtva megmutatkozási lehetőséget Ada község azon fiataljainak és művészeti csoportjainak, akik, illetve amelyek a különféle hazai vagy nemzetközi megméretéseken sikereket érnek el.
A gálaműsor folytatásban Fehér Nóra, a Baraparty együttes egykori és a Kormorán együttes jelenlegi énekesnője Zorán közismert Kell ott fenn egy ország című dalát adta elő, majd az egykori színjátszó, Nagybali Tamara, a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék hallgatója Pilinszky János Elég című versét mondta el. Ezután az Adai Színtársulat tagjai részletet mutattak be a nagy sikerű Pálmapagony című előadásukból, Verebes Judit pedig Papp József Etuka gondjai című művének interpretálásával szórakoztatta a vendégeket. A folytatásban Fehér Nóra Örkői népdalokat énekelt, Tóbiás Vivien pedig Karinthy Frigyes Előszó című versét mondta el. A Midnight Táncklub kiscsoportja modern táncokkal, Verebes Judit pedig Örkény István Hárem című művével lépett színpadra. Sóti Julianna, akit több együttesből is ismerhet az adai, sőt az egész vajdasági közönség, Diana King közismert Shy guy című szerzeményét adta elő, Szalai Bence pedig Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Ezt követően Sőregi Anna magyarszováti népdalokkal, Dobrotka Katinka Mester Tamás Altass el! című zeneszámával, Sóti Julianna pedig egy saját szerzeményével szórakoztatta a közönséget, mely ezután egy újabb közös dalt hallgathatott meg, Ákos népszerű Végre című zeneszámát. Az est programja a Midnight Táncklub nagycsoportjának rocky formációjával, illetve a házigazdák, az Adai Dobosok Klubja tagjainak A teremtés ritmusa című produkciójával zárult. Sikerült tehát megteremteni valamit, ami remélhetőleg sokáig él majd, hiszen a szervezők hagyományt szeretnének teremteni a rendezvénnyel, sőt, a hosszú távú terveik között az is szerepel, hogy a Talentum Fesztivált nagyszabású tehetségkutató vetélkedősorozattá bővítsék ki.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..