home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hyperloop, a csodavonat
2015.01.14.
LXX. évf. 2. szám
Hyperloop, a csodavonat

Elon Musk, a PayPal, a Tesla Motors és a SpaceX alapítója 2013-ban mutatta be egy futurisztikus, környezetbarát és nem mellesleg elképesztően gyors vonat, a Hyperloop terveit. A jármű, mely a számítások szerint akár 1300 km/h-s sebességgel is szállíthatná az utasokat az amerikai nagyvárosok között, pillanatok alatt elnyerte a szakma és a közvélemény tetszését.

Ennek ellenére egy ideig úgy tűnt, hogy a szupervonat tervei végleg az íróasztalfiókban maradhatnak. Egészen mostanáig. Mivel vezető amerikai szakemberek — köztük a NASA, a SpaceX, az Airbus és a Yahoo fejlesztői — a közelmúltban úgy döntöttek, hogy közös erővel megépítik a szupervonatot, és megalapították a Hyperloop Transportation Technologies nevű céget. A tervezők úgy gondolják, hogy közös erőfeszítéssel tíz év alatt megépíthetik a csúcsvonat első vonalát, melyen robotpénztárosok és -hordárok szolgálják majd ki az utazókat.

forrás: ma.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..