home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Húsz éve szól a nóta
Kartali Róbert
2023.10.12.
LXXVIII. évf. 41. szám
Húsz éve szól a nóta

Az Éjszakai Mulató című rádiós műsor már két évtizede töretlen sikerrel szól. Az Újvidéki Rádióban sugárzott műsor hihetetlenül népszerű, a hallgatók szinte sajátjuknak érzik. Ezt a szombaton megtartott születésnapi bál is igazolta, melyet Kupuszinán szervezett meg Dukai István, a műsor megálmodója, örökös szerkesztője.

Igazi nemzetközi eseménnyé lett a kupuszinai bál, habár a vendégek java része magyar volt. Érkeztek Magyarországról és Horvátországból, valamint huszonkét vajdasági településről, de voltak olyanok is, akik Ausztriából és Németországból jöttek haza a bálra.

A rendezvényen részt vettek azok is, akik az elmúlt húsz évben közreműködtek a műsor készítésében, így Linka László zenei szerkesztő, Jelacsik Antal sofőr, Kartali Rita és Kartali Róbert korábbi, valamint Nagy Sándor, a műsor jelenlegi műsorvezetője. Természetesen azoknak az egykori kollégáknak is köszönetet mondtak, akik most nem tudtak jelen lenni, Seffer Róbertnek, Buzás Zsuzsannának és Varga Ágotának.

Dukai István szívét-lelkét beleteszi a műsorba hétről hétre, és a műsorral összetartja a hallgatóságot, közösséget épít, összehozza a vajdasági és az innen elszármazott magyarságot — ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a műsor szerkesztőjét Kartali Rita egykori műsorvezető.

Dukai István lapunknak elmondta, hogy az Éjszakai Mulatónak volt két testvérműsora, a Muskátlis Éjszakák és a Rádiólakodalom, ebből nőtt ki az Éjszakai Mulató

— Valamikor a Muskátlis Éjszakákat Pálfi Jóskával kezdtük, az Éjszakai Mulatót pedig Seffer Róbertnek köszönhetem. Vele sikerült összehangolni a kommunikációt a hallgatókkal is, meg egymással is, és nagyon szépen haladtunk fölfelé. Ő sajnos később nem tudta folytatni, így újabb, jobbnál jobb műsorvezetők váltották egymást. Nekik köszönhetően tart itt a műsor, ahol tart. Most pénteken sugározzuk majd a 974. adást, és közeledik az 1000. áprilisban. Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy eddig elérünk. Amikor elkezdtük Robival, azt mondtam, hogy ha tíz műsort sikerül megcsinálni lakodalmas zenével a közmédiában, akkor én leszek a világ legboldogabb embere. Az már nagyon régen volt. Most itt vagyunk, és köszönöm mindenkinek a közreműködést.

Az Éjszakai Mulató már hosszú évek óta pénteken 19 órától fél 10-ig hallható, az ismétlés pedig szerdáról csütörtök éjszaka, hajnali 2 óráig. Dukai azt is elmondta, hogy eddig mindenhol nagyon sok szeretettel fogadták őket, de Kupuszina valamiért más. A falunak van egy olyan szeretetet árasztó kisugárzása, amely csak erre a településre jellemző, nem lehet szavakban leírni. Kupuszina csodálatos.

— Mindig megünnepeltük a jubileumokat. A 10. évet, a 100. műsort, majd jött az 500. adás is, és már készülünk az 1000. műsorra. Viszont lassan ténylegesen is szeretnék elmenni nyugdíjba, de sajnos nincs, aki folytassa, aki átvegye tőlem. Ez a legnagyobb bánatom. Három dolog kell ehhez: nagyon kell szeretni, nagyon kell tudni, és meg kell hogy legyen minden zeneszám. Ha ebből valami hiányzik, akkor ez sajnos nem tud tovább működni. Pedig nagy rá az igény, nem győzöm teljesíteni a zenei kéréseket, néha két hetet is késnek. Vajdaságból a szórványmagyarságból is vannak betelefonálók, tehát onnan is érkeznek zenei kérések, ahol már alig élnek magyarok, de határon túl is hallgatják a műsorunkat.

Dukai István elmondta, hogy az áprilisban esedékes 1000. adásra nem egy, hanem egyszerre három különleges műsorral készülnek majd. Ez lesz a 999., az 1000. és az 1001. műsor. Ezek során is lehet majd betelefonálni, de majd ő válogatja a zenét a hallgatóknak.

Az Éjszakai Mulató 20 éves jubileumi rendezvénye nem az első a sorban Kupuszinán. Itt tartották meg a 10. születésnap alkalmából is az ünnepi bált, sőt ez a mostani volt a 26. a sorban. A szervezést ezúttal is Siplika Mária és a kupuszinai asszonyok segítették. Az ünnep alkalmából pedig egy 250 szeletes születésnapi tortával lepték meg a műsor szerkesztőjét és a bálban részt vevőket is, akik a gazdag tombola után hajnali 3-ig mulattak.

Fényképezte: Kenderesi Vilmos

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..