home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Húsz év után először ér ugyanannyit az euró és az amerikai dollár
2022.07.13.
LXXVII. évf. 28. szám
Húsz év után először ér ugyanannyit az euró és az amerikai dollár

Húsz év óta először fordult elő, hogy az euró és az amerikai dollár árfolyama elérte a paritást, ami azt jelenti, hogy a két valuta ugyanannyit ér – számolt be a CNN Business hírportál.

Az európai kontinensen eluralkodott a recessziótól való félelem, amelynek oka a magas infláció, valamint az ukrajnai orosz invázió okozta energiaellátási bizonytalanság. Az elemzők szerint a központi bankok agresszív kamatláb emelési sorozata a gazdasági növekedés lassulásával párosulva továbbra is nyomást gyakorol az euróra, miközben a befektetőket a biztonságos menedékként szolgáló amerikai dollár felé tereli.

Az euró árfolyama kedden elérte a dollár értékét, ami az év eleje óta mintegy 12 százalékos csökkenést jelent. Az európai kontinensen eluralkodott a recessziótól való félelem, amelynek oka a magas infláció, valamint az ukrajnai orosz invázió okozta energiaellátási bizonytalanság – mutatott rá a hírportál.

Forrás: hirado.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..