home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Húsvéti koncert a szabadkai zsinagógában
Tancsik Richárd
2022.05.10.
LXXVII. évf. 18. szám
Húsvéti koncert a szabadkai zsinagógában

A szabadkai városháza médiaközpontjában sajtótájékoztatón jelentették be az Albe Vidaković székesegyházi kórus 31. hagyományos húsvéti koncertjét, melyet 2022. május 12-én, csütörtökön, 20 órakor tartanak meg a zsinagógában.

Az eseményt, mely a Resurrexit program keretében valósul meg, Filip Čeliković, a Horvát Nemzeti Tanács sajtószolgálatának képviselője ismertette. Elmondta, hogy az Ivan Antunović Katolikus Társaság a Horvát Nemzeti Tanács a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósítja meg a koncertet, illetve köszönetet mondott a támogatóknak.

Josip Štefković, az Ivan Antunović Katolikus Társaság elnöke az egyesület nevében örömét fejezte ki, hogy egy ilyen eseményt tudnak megvalósítani a koronavírus okozta pandémia után, illetve hogy a zsinagóga ad otthont az eseménynek.

Miroslav Stantić, az Albe Vidaković székesegyházi kórus vezetője köszönetét fejezte ki a Szabadkai Zsinagóga Alapítványnak, hogy helyet ad a koncertnek, hangsúlyozva, hogy a kórus 1991-ben az első koncertjét szintén ott tartotta meg. Egyúttal ismertette a hangverseny programját is, mely négy kompozíciót tartalmaz, ezek pedig Charles Gounod: Missa in C op. 7, Albe Vidaković: Suita za gudače, Benedetto Pellizzari: Te Deum és Bela Anišić: Resurrexit.

Zsiga Pál, a Szabadkai Filharmónia kamarazenekarának koncertmestere arról beszélt, hogy Szabadkának mindig is voltak és vannak kiváló zeneszerzői, ezért biztos benne, hogy a közönség jól fogja érezni magát a koncerten.

A rendezvényre a belépés ingyenes, az érdeklődők a jegyeket a szabadkai zsinagógában vagy a Horvát Nemzeti Tanács épületében vehetik át.

Az eseményről ITT található bővebb információ.

Fényképezte: Tancsik Richárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..