home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
 Húsvéti készülődés a Határok nélkül szombati adásában
2023.04.05.
LXXVIII. évf. 14. szám
 Húsvéti készülődés a Határok nélkül szombati adásában

Szász István Tast leányfalui otthonában kereste fel a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának stábja. A vendéglátójuk a kolozsvári gyermekévei és marosvásárhelyi – akkor még magyar – orvosi egyetemi tanulmányai után először Kusalynak, majd Leányfalunak lett háziorvosa. Itt hozta létre a Hitel Múzeum-Galériát egykori kolozsvári otthonuk berendezéséből, emléktárgyaiból és dokumentumaiból.

Pályakezdésének helyszínén nemrégiben avatták fel – a kezdeményezésére és közreműködésével létrehozott – Ilosvai Selymes Péter mellszobrát, közbenjárásával megújult a harangláb, és szorgalmazta a hatszázéves templom felújítását is. Fáradozásáért a közelmúltban a Százak Tanácsa a Haza Embere elismerésben részesítette. A kitüntetett a Hitel című folyóirat és családja történetének feldolgozása mellett jelentős szak- és közírói tevékenységéről és a húsvéthoz kapcsolódó élményeiről is beszélt Benkei Ildikó szerkesztő-műsorvezetőnek.


 Adás: Kossuth Rádió, 2023. 04. 08. (szombat), 18:01-18:30

A fotón az Orosért Közéleti Egyesület által feldíszített tojásfa húsvéthétfőn Nyíregyházán, a 41-es főútvonal városba vezető szakaszán 2022. április 18-án. Fotó: MTI/Balázs Attila.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..