home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Húsvéti játékos foglalkozást szerveztek a gyerekeknek Zorkán
Kartali Róbert
2024.03.28.
LXXIX. évf. 13. szám
Húsvéti játékos foglalkozást szerveztek a gyerekeknek Zorkán

Szabadkán, a Zorka helyi közösségbe az idén is ellátogatott a húsvéti nyuszi, a gyerekek nagy örömére. Több mint 30 család jött el a Vajdasági Magyar Szövetség által meghirdetett játékos foglalkozásra, melynek végén édességgel kedveskedtek a legkisebbeknek.

A Zorka helyi közösségben már évek óta hagyomány, hogy húsvét alkalmából alkalmi foglalkozást tartanak a környéken élő gyerekeknek. Kudlik Zoltán, a VMSZ zorkai helyi szervezetének az elnöke elmondta, hogy volt, amikor tojásfestést szerveztek, máskor pedig mesés előadást.

— Az idén egy játékos foglalkozást szerveztünk, mely egy közösségépítő rendezvény. Célja, hogy a helyi gyerekek közösen készüljenek a húsvéti ünnepekre.

Vörös Imelda, a Szabadkai Gyermekszínház színésze a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is egyedi programmal készült. Mint mondta, a kezdetekben a gyermekszínház előadásával érkezett, most viszont egy játékos foglalkozást hozott, mely egy mesével kezdődött, melyben a húsvét valódi csodáját próbálták felfedezni a gyerekekkel.

— Ez egy mese, melyet a gyerekekkel közösen feldolgozunk, majd találós kérdéseket és különféle játékokat, feladatokat kapnak, és együtt elindulunk megkeresni a húsvéti csodát.

A csoda pedig az volt, hogy a gyerekek együtt, közösen tették meg a Zorka Helyi Közössége épületének udvarában azt az utat, amely során különféle kérdésekre válaszolva és feladatokat teljesítve elérkeztek arra a célállomásra, ahol a szervezők csokitojással és csokinyuszival lepték meg őket.

 

 

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..