home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Húsvéti hangulat a virágok sokaságában
Zséli Ágnes
2022.04.13.
LXXVII. évf. 15. szám
Húsvéti hangulat a virágok sokaságában

Muskátlik, petúniák, begóniák, örökzöldek, gerberák, árvácskák, színes húsvéti tojások, dísztyúkok, csibék, nyúlszobrok sokasága jellemezte Törökbecse központját a nyolcadik Virágfesztiválon, melyet ezúttal húsvéti vásárral is egybekötöttek.

A rendezvénynek köszönhetően a bánáti falu katolikus templomának környékét virágok ezrei lepték el. A helyi idegenforgalmi szervezet 2018 tavaszán rendezett először virágfesztivált, mely évről évre mind nagyobb népszerűségnek örvend. A kétnapos eseményt repesve várták mind a falubeliek, mind a dísznövények termesztői. Volt, aki muskátlit vagy más kerti dísznövényt vásárolt, de akadt olyan is, aki a húsvéti dekorációért látogatott ki az alkalmi piacra. Az bizonyos, hogy a bő kínálatból mindenki találhatott magának valami szépet.

Az óbecsei Szabó Kertészet rendszeres kiállítója a törökbecsei virágpiacnak.

— A növénytermesztést az 1970-es években a férjem szülei kezdték meg, mi pedig folytatjuk — mesélte Szabó Csilla, a kertészet tulajdonosa. — A vállalkozásunk gazdag múltra tekint vissza, rengeteg tapasztalatot szereztünk. Szezonális növényeket kínálunk, melyeket mi termesztünk, de vannak szobanövények és örökzöldek is. A törökbecseiek ilyenkor tavasszal főként muskátlikat, verbénát, gerberát, petúniát, margarétát, árvácskát vásárolnak, mellyel a családi házuk udvarát vagy az erkélyüket szépítik. Minden alkalommal eljövünk, hiszen az itteniek nagyon szeretik a virágokat. Elégedettek vagyunk a látogatottsággal és az eladással egyaránt.

— A törökbecsei Virágfesztiválra a legtöbb termesztő a környező településekről érkezik, a helyieken kívül Óbecséről, Temerinből, Péterrévéről, Újvidékről, Csúrogról, sőt Vrnjačka Banjáról is vannak résztvevők — mondta Verica Drobac, az idegenforgalmi szervezet alkalmazottja. — Az idén 43-an jelentkeztek, és a kertészek mellett a kézművesek is jelen vannak. Az érdeklődők több mint százféle dísznövényből válogathatnak.

Törökbecsén évente kétszer szervezik meg ezt az eseményt, vagyis aki most lemaradt, annak legközelebb az ősszel lesz alkalma válogatni a virágpiac színpompás kínálatából.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..