home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hótündér és társai — nyáridőben
(m. k. o.)
2013.08.28.
LXVIII. évf. 35. szám
Hótündér és társai — nyáridőben

A topolyai Kodály Zoltán MMK Szivárvány képzőművészeti szakkörének évzáró kiállítására augusztus 19-én került sor a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban.

„A Szivárvány műhelyben 18 asztal és szék van. Éppen annyi, ahány esztendős a szakkör” — mondta bevezetőjében Németh Anna keramikusművész, a csoport vezetője. Felnőtté válásuk megünneplése rendhagyó módon zajlott: egész évi munkájukból és a nyári táborban készült alkotásokból láthattunk egy nagyszerű bemutatót, amelyen maguk a tanulók kalauzoltak végig bennünket. Szabó Rebeka (1. d), Bencsik Cecília (5. d) és Nagy Daniella (3. c), a Csáki Lajos Általános Iskola diákjai, valamint Kokrehel Kitty (4. d), a Nikola Tesla Általános Iskola tanulója mesélték el táborbeli élményeiket és azt, hogy melyik technika bűvölte el őket a műhelymunkák során.
A különféle technikákkal (tus, pasztell, kollázs stb.) készült alkotásokat a kiállításon évszakok szerint csoportosították. A jelenlevők kerámiapillangókban, szélhárfákban és -csengőkben, nőnapi kollázs-virágcsokrokban, tavaszi tulipánokban, pasztellel megörökített csendéletekben, tussal ábrázolt madarakban és díszítőelemekben gyönyörködhettek.
A rendhagyó megnyitó után — amelyen Pál Károly, a Feketics ME elnöke is köszöntötte a fiatal vendégeket — gyakorlati útmutatásra, azaz műhelymunkára is sor került. Harangozó László lelkipásztor kíséretében megjelentek a református keresztyén egyház bácsfeketehegyi katekizációján részt vevő gyerekek, akik belekóstolhattak a kézi agyagformálásba. Németh Anna és kis tanítványai segítségével mindenki készíthetett magának egy-egy emléktalizmánt. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..