home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hőseink a múltban és a jelenben
Tóth Tibor
2018.03.15.
LXXIII. évf. 11. szám
Hőseink a múltban és a jelenben

Amikor a kedves olvasó kezébe veszi a lapot, egy nappal vagyunk március 15-e, az 1848/1849-es magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulója előtt.

Emlékezik a magyarság, nemcsak az anyaországban, hanem az egész Kárpát-medencében, az elszakított területeken és szerte a világon. Emlékezik a márciusi ifjakra, Batthyány Lajosra, Kossuth Lajosra, Petőfi Sándorra, Deák Ferencre, Széchenyi Istvánra, Szemere Bertalanra, Eötvös Józsefre, Jókai Mórra, Vasvári Pálra és a többiekre, akik 1848. március 15-én a bécsi forradalom hírére a tettek mezejére léptek, és a Pilvax kávéházból elindultak történelmi útjukra.

Lefoglalták a Landerer és Heckenast nyomda egyik gépét, és kinyomtatták a Nemzeti dalt, valamint a tizenkét pontot, melyet felolvastak az egyetemeken, majd a Nemzeti Múzeum előtti téren megtartott nagygyűlésen szétosztották a tömegben a Nemzeti dal és proklamáció példányait. A forradalmat és a szabadságharcot hamarosan vérbe fojtották, a márciusi ifjak közül többeket kivégeztek, viszont bátorságukra és a haza védelmében végzett önfeláldozó tevékenységükre a magyarság mindmáig tisztelettel és megbecsüléssel emlékezik.

Ahogyan azokra a magyar sportolókra is, akik az elmúlt 170 év alatt annyi örömet szereztek a vérzivatarok és igazságtalan határigazítások miatt megtépázott magyar nemzetnek. A 177 olimpiai arany-, 151 ezüst- és 174 bronzérmesre, a Puskás Ferenc nevével fémjelzett Aranycsapatra, a megszámlálhatatlan világ- és Európa-bajnokra. Valamint a legfrissebb hősökre: az ország első atlétikai aranyérmét nyert Márton Anitára, az első magyar teniszvilágbajnokra, Babos Tímeára és nem utolsósorban a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaohang, Liu Shaolin Sándor alkotta rövidpályás gyorskorcsolyaváltóra, mely Phjongcshangban sporttörténelmet írt azzal, hogy Magyarország első téli olimpiai aranyérmét nyerte.

A választások közeledtével egyesek politikai üzenetet próbáltak kreálni a remek sportemberek teljesítményéből. Volt olyan korábbi rangos köztisztviselő, aki nem szégyellte kijelenteni, hogy két migráns nyert olimpiai aranyat Magyarországnak. Az úriember a gyűlölködés közben minden bizonnyal elfelejtett tájékozódni, mert különben tudnia kellene, hogy olimpiai bajnokaink a magyar fővárosban látták meg a napvilágot, édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar...

Közeledik április 8-a, a rendszerváltás óta eltelt időszak nyolcadik általános parlamenti választásának ideje. Éljünk állampolgári jogunkkal, és karikázzuk be azt a jelöltet, aki Magyarország fejlődéséért száll síkra, illetve összmagyar nemzetben gondolkodik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..