home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Horvátország meghosszabbította a járványügyi intézkedéseket
MTI
2021.07.16.
LXXVI. évf. 28. szám
Horvátország meghosszabbította a járványügyi intézkedéseket

A turisztikai szezon már augusztus közepén véget érhet.

Horvátország csütörtöktől július 31-ig meghosszabbította az egész országra vonatkozóan a jelenleg is érvényben lévő járványügyi intézkedéseket, így a különböző rendezvényeken való részvétel továbbra is védettségi igazoláshoz kötött. A kávéházaknak továbbra sem engedélyezik a beltéri kiszolgálást, és csak ülő vendégeket szolgálhatnak ki. Nem törölték el a maszk viselését sem zárt térben.

Horvát lapok szerint beigazolódni látszik a kormány azon félelme, hogy az alacsony átoltottság miatt ismét terjedni kezd a járvány, és a turisztikai szezon a tavalyihoz hasonlóan már augusztus közepén véget érhet. Csütörtöktől az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak egy lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön.

Horvátországhoz hasonlóan Szlovéniában is jelentősen lelassult az oltási folyamat. Janez Jansa szlovén kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: tekintettel arra, hogy van elég oltóanyag, és az oltás ingyenes, a tesztelés hamarosan már nem lesz ingyenes. Még nincs pontos időpont, de a térítésmentes szűrés valószínűleg augusztus közepétől megszűnik - mondta.

Szlovéniában védettségi igazolással kell rendelkezniük bizonyos munkakörök betöltőinek, többek között az egészségügyi dolgozóknak, a vendéglátósoknak, a boltosoknak, a fodrászoknak, a kozmetikusoknak, a taxisoknak és a pedagógusoknak is. Azok, akiket nem oltottak be, hetente egyszer az állam költségén tesztelhetik magukat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..