home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Horgosi tornagyőzelem
(T. T.)
2015.02.11.
LXX. évf. 6. szám
Horgosi tornagyőzelem

A tóthfalusi Olimpia Sportklub szervezésében a magyarkanizsai gyógyfürdő sportcsarnokában megtartották a 14. Lékó János-labdarúgóemléktornát az U-15-ös csapatok részére.

Lékó János 1965-től, a klub alapítási évétől kezdve negyed évszázadon át vezette a tóthfalusi egyesületet. A tornára hat csapatot hívtak meg, a szabadkai Dribling azonban nem jött el, ezért az első helyért öt Magyarkanizsa községi együttes: a Horgos 1911, a magyarkanizsai Potisje, az adorjáni Tisza, a tóthfalusi Olimpia és a szintén tóthfalusi Nyers István Labdarúgó-akadémia küzdött. A szabadkaiak távolléte miatt az A csoportban csak egy mérkőzésre került sor, melyen az adorjániak fölényesen legyőzték az Olimpia csapatát. A B csoportban a horgosiak végeztek az élen — a Potisjét 3 : 0-ra verték, az Akadémiával pedig gól nélküli döntetlent értek el —, a magyarkanizsaiak és a tóthfalusiak előtt. A harmadik helyért vívott találkozón a Potisje és az Olimpia totógyilkos, azaz 0 : 0-ás mérkőzést játszott, a büntetők biztosabb értékesítésével végül a Potisje gárdája diadalmaskodott. A döntőben a Tisza szerzett előnyt Borsos Márk góljával, a horgosiak azonban előbb Filip Filipović, majd Szabó Krisztián góljával fordítottak, és teljesen megérdemelten megszerezték a tornagyőzelmet.

Bontovics István, a torna fő szervezője, az Olimpia Sportklub elnöke meg volt elégedve a torna színvonalával, hiszen a csapatok jó iramú, fordulatos meccseket játszottak, és a torna is elérte a célját, hiszen a községbeli egyesületek játéklehetőséghez jutottak, megmutathatták, hogy a felkészülés melyik szakaszában tartanak.

Az emléktornán öt csapat vett részt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..