home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Honismereti kirándulás Nyugat-Bácskába
Martinek Imre
2016.07.14.
LXXI. évf. 28. szám
Honismereti kirándulás Nyugat-Bácskába

Összhangban a hagyományokkal az újvidéki XVI. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) Történelem és magyarság elnevezésű pedagógus-továbbképzésének részvevői az idén is egy tartalmas honismereti kirándulást tettek.

A július 13-ai terepmunka keretében a nyári szakmai továbbképzés részvevői a nyugat-bácskai régió magyar örökségét igyekeztek feltérképezni Wilhelm József doroszlói pedagógus szervezésében. Első állomáshelyén a csoport a doroszlói Szentkúton a Mária, keresztények segítsége kegyhelyet járta be, és ellátogatott a Fehér Ferenc-emlékházhoz, Zomborban a néhai Bács-Bodrog vármegye megyeszékhelyének nevezetességeivel, épített örökségeivel ismerkedett meg, Őrszálláson (Stanišićon) pedig az 1815-ben felszentelt Boldogságos Szűz Mária szent neve római katolikus templomot járta be Pekter Etelkának, a helyi egyházközség egyik mozgatórugójának kalauzolásában.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..