home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Holnaptól újabb szigorítások
2020.12.03.
LXXV. évf. 49. szám
Holnaptól újabb szigorítások

A szerb kormány a mai ülésén elfogadta a válságstáb által javasolt új intézkedéseket, amelyek a koronavírus-járvány megfékezését hivatottak elősegíteni. Ezzel hivatalossá váltak azok a szigorítások, amelyekről már napok óta olvashatunk a médiában.

A vendéglátóipari egyégek – kávézók, éttermek, bárok, klubok – hétköznap délután öt óráig üzemelhetnek, péntek 17 órától hétfő reggel 5 óráig nem nyithatnak ki. A vendéglátóipari vállalkozások továbbra is végezhetnek házhozszállítást, mégpedig a hét összes napján, 24 órában.

A bevásárlóközpontok, játszóházak, fogadóirodák, üzletek, a kozmetikai-, a fodrász- és szépségszalonok, a fitnesz központok, az edzőtermek, a wellness központok és uszodák minden munkanap 17 óráig fogadhatják az érdeklődőket, hétvégén viszont zárva kell tartaniuk.

Az élelmiszerüzletek minden nap 21 óráig tarthatnak nyitva, a gyógyszertárak, az ételkihordók, valamint tankolás esetén a benzinkutak korlátozás nélkül dolgozhatnak, a hét minden napján.

A színházak és mozik minden nap 17 óráig látogathatóak, beleértve a hétvégét is.

A piacokat munkanapokon rendes munkaidőben, hétvégén viszont reggel 6 és délután 15 óra között kereshetik fel a vásárlók.

Az új rendelkezések december 4-étől érvényesek.

(Forrás: Pannon RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..