home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Holnaptól adják be az első koronavírus elleni oltásokat Szerbiában
Pannon RTV
2020.12.23.
LXXV. évf. 52. szám
Holnaptól adják be az első koronavírus elleni oltásokat Szerbiában

Már holnap elkezdődik a koronavírus elleni vakcina beadása Szerbiában - jelentette be Aleksandar Vučić.

Az állami vezetők közül Aleksandar Vučić elnök, vagy Ana Brnabić kormányfő is az elsők között lesz, aki felveszi a Pfizer-BioNTech védőoltást - ezt a szerb államfő jelentette be. Szerbiába kedden 4875 dózis érkezett a Pfizer-BioNTech vakcinából, de a bejelentések szerint már januárban újabb szállítmányok érkeznek.

Az oltási tervet a Batut Közegészségügyi Intézet dolgozta ki - nyilatkozta a Szerbiai RTV műsorában az immunizációért felelős testület elnöke Mirsad Đerlek. Hozzátette, hogy a fejlemények tükrében módosulhat, hogy ki és mikor kaphat védőoltást, de az oltási terven nem akarnak változtatni. Annyi biztos, hogy elsőként az idősotthonokban élő 70 évnél idősebb személyek kapnak védőoltást, valamint az őket ápoló egészségügyi személyzet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..