home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Holnap ülésezik a vkt
Kartali Róbert
2022.11.30.
LXXVII. évf. 48. szám
Holnap ülésezik a vkt

Tíz napirendi pont szerepel a városi képviselő-testület holnapra összehívott ülésén. A napirendi pontokat dr. Pásztor Bálint, a vkt elnöke ismertette mai sajtótájékoztatóján.

A regionális hulladéktárolóval kapcsolatos határozat elfogadása lesz a holnapi ülés legfontosabb pontja — emelte ki sajtótájékoztatóján Pásztor Bálint. Mint mondta, módosítják a települési hulladék kezeléséről szóló városi határozatot.

— Szépen lassan elérkezünk arra a pontra, amikor már konkrét előrelépésről tudunk beszámolni ebben az ügyben. Ugyanis három héttel ezelőtt a regionális hulladéktároló megszerezte a tartományi titkárságtól azt az úgynevezett egységes környezethasználati vagy IPPC-engedélyt, ami annak az előfeltétele, hogy Szabadkához méltó, korszerű hulladékgazdálkodási rendszert tudjunk működtetni. Én erről beszéltem két hónappal ezelőtt a köztisztasági közvállalat 60. születésnapja alkalmából szervezett ünnepségen, amikor elmondtam, hogy ez a cél, ennek az engedélynek a megszerzésével, amilyennel az elmúlt tíz év során csak tíz különböző jogi személyt tüntetett ki a tartományi titkárság, lehetővé kezd válni mindez. Ezenkívül az elmúlt hetekben, hónapokban a műszaki felszereltség terén is hatalmas fejlődésre került sor, úgy a regionális depónia, mint a köztisztasági közvállalat esetében, valamint 30 új foglalkoztatott felvételét is sikerült engedélyeztetni. Mindennek az kell hogy legyen a következménye, hogy belátható időn belül fölszámolhatóvá válik a sándori szeméttelep, és a Szabadka város területén az összes helyi közösségben keletkező hulladékot megfelelően ártalmatlaníthatjuk a békovai regionális hulladékgazdálkodási központban.

Ezenkívül négy közvállalat programmódosítása is napirenden szerepel, valamint négy személyi kérdésről is döntenek majd a városi képviselő-testület 29. rendes ülésén. A vkt elnöke azt is bejelentette, hogy ebben a hónapban még egyszer összeül a testület, december 22-én, amikor elfogadják a város jövő évi költségvetését.

Dr. Pásztor Bálint, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..