home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Holland énekesnő fekete hanggal és magyar névvel
MTI
2016.08.12.
LXXI. évf. 32. szám
Holland énekesnő fekete hanggal és magyar névvel

Először lépett magyarországi színpadra Kovacs, az utóbbi évek legígéretesebb holland énekesnője. A méltán Amy Winehouse-hoz hasonlított, fekete hangú funk-soul-pop-dzsessz előadó az A38 sátorban adott koncert előtt az MTI-nek elmesélte neve történetét is.

„A mostohaapámat hívják Kovácsnak, aki magyar. A nevére vett, amikor összejött a mamámmal, addig az anyukám amúgy német nevét viseltem. A mostohapapám, aki egyébként az édesapja a húgomnak, később elhagyott minket, így én is kezdtem hanyagolni a Kovacs név használatát. Aztán jött a zene, és gondoltam, nem lesz rossz művésznévnek, egyébként is Kovacs a hivatalos nevem azóta is” — mesélte a 26 éves Sharon Kovacs az interjúban.


Sharon Kovacs holland énekesnő interjút ad az MTI újságírójának a budapesti Hajógyári-szigeten a 24. Sziget fesztivál első napján, 2016. augusztus 12-én (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

Az énekesnő felfedezésének története sem mindennapi, hiszen az egyik közösségi oldalon ismeretlenül küldött egy linket a neves holland heavy metál gitárosnak, producernek, Oscar Hollemannak, aki véletlenül hallgatott bele a számokba, majd azt hitte, egy fekete énekesnőről van szó. Kovacs azóta lépésről lépésre halad előre, megnyert több hollandiai tehetségkutatót, tavaly elkészítette első albumát, a közönség és a kritika által egyaránt rendkívül kedvezően fogadott Shades of Black-et, ősszel az egyik díjazottja lett a European Border Breakers Awardnak, Európában is turnézott, például Görögországban, ahol különösen népszerű lett.

„Hatalmas öröm, hogy megkaptam ezt a díjat, amely a groningeni Eurosonic fesztiválhoz kapcsolódik. Tudom, hogy pályafutása elején mások mellett Adele, Katie Melua vagy a Mumford & Sons is átvehette ezt az elismerést. A díj már hozzásegített ahhoz, hogy nagy európai fesztiválokon fellépjek, idén nyáron a Sziget előtt Glastonburyben is koncertezhettem, és számos más lehetőséget hozott, amellyel élnem kell” — fejtette ki.

Mint mondta, a Glastonbury méretei, a hatalmas nyüzsgés lenyűgözte őt, de hasonló érzései vannak most a Szigeten is.

Egy korábbi interjúban arról beszélt, a fájdalom extra inspirációt ad számára egy dalban ahhoz, hogy egy-egy témában mélyebbre jusson, mint általában. „A dalaimban megénekelt fájdalmas dolgok mind-mind személyesek számomra, persze minden szám más történet. Amikor előadom őket, akkor persze a legtöbbször nem vagyok magam alatt, de mindig őszinte dolgokról énekelek”.

Sharon Kovacs elmondta az MTI-nek, hogy amikor dalt szerez, először a zene van meg, és az ezzel körvonalazódó atmoszféra hozza elő belőle a szövegekben visszaköszönő érzéseket. Megjegyezte, hogy egyik legnagyobb eddigi sikere, a Song for Joel című dal is valós történet, egy elhunyt énekesről szól, akit korábban ismert, és a szám az apjához íródott.

Az énekesnő beszámolt arról, hogy már dolgozik új albumán, amely a tervek szerint jövőre fog megjelenni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..