home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Hölgyválasz – női kifejezésmódok, kiállítás az MTTK-n
Molnár Emese
2024.03.05.
LXXIX. évf. 9. szám
Hölgyválasz – női kifejezésmódok, kiállítás az MTTK-n

A nőnap alkalmából március 5-én képzőművészeti és fotókiállítás nyílt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A tárlat a Hölgyválasz — női kifejezésmódok címet kapta. Az elmúlt tanév alatt készült kiemelkedő hallgatói alkotásokat, valamint Erdélyi Olívia elsőéves hallgató fotóit tekinthették meg a résztvevők.

A munkák közt ceruzarajzok, festmények és fényképek díszítették az egyetem falait. A tárlat címét az inspirálta, hogy az alkotásokat egytől egyig női hallgatók készítették az egyetemi órák keretében. A kiállítást Sagmeister Laura, a kar képzőművészeti tantárgyakkal foglalkozó tanára, valamint Ninkov Kovačev Olga, a Szabadkai Városi Múzeum művészettörténésze nyitotta meg, aki szerint jelentősek az ilyen jellegű kiállítások és a tanárok szerepe a képzőművészetben:

— Fontosnak tartom, hogy ezen az egyetemen rendszeresen szervezzenek ilyen jellegű kiállításokat, bemutatva a tanítványok és az oktatók munkáit, hiszen az oktatók is fejlődnek azáltal, hogy dolgozhatnak a tanítványokkal.

A festmények és a rajzok készítői között szerepelt Magó Annabella, Kaszás Amarylla, Kovács Orsolya, Curnovity Lilla, Török Emese, Dávid Kornélia és Tóth Mária. Ezenkívül Erdélyi Olívia elsőéves hallgató fotói is színesítették a kiállítást, aki elmondta, 2019 óta foglalkozik hobbifotózással, és azóta már Nagyváradon és Óbecsén is voltak kiállításai. Munkáival az életet szeretné megmutatni az embereknek: 

— Inkább művészképek a fotóim. Sokfelé szeretek utazni, és ezáltal többféle szempontból megvilágítani és megmutatni az embereknek az életet és a tárgyakat a képeimmel.

A műveket az egyetem első emeletén, a díszteremhez vezető folyosón tekinthetik meg az érdeklődők.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..