home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin
2024.02.12.
LXXIX. évf. 6. szám
Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin

Lemondásáról 15 napon belül a parlamentnek is döntenie kell.

Hivatalosan is beadta lemondását Novák Katalin – erről tájékoztatta a volt magyar államfő az Országgyűlés elnökét. Lemondásáról 15 napon belül a parlamentnek is döntenie kell. Amennyiben elfogadják, akkor 30 napon belül a magyar Országgyűlésnek titkos szavazással új köztársasági elnököt kell választania.

Ifj. Lomnici Zoltán a Kossuth Rádióban elmondta, az állam rendes működését nem befolyásolja a köztársasági elnök lemondása. Amíg nem tölti be az új köztársasági elnök a hivatalát, átmenetileg az Országgyűlés elnöke, azaz Kövér László látja el ezt a funkciót - emelte ki az alkotmányjogász.

Mint ismeretes Novák Katalin szombaton jelentette be a magyar közmédia aktuális csatornáján, hogy lemond. A magyar államfő azután jelentette ezt be, hogy közfelháborodást váltott ki azzal a döntésével, hogy kegyelmet adott egy pedofilügyben érintett elítéltnek.

Forrás: hirado.hu, Pannon RTV

Fotó: Kiss Gábor/ Novák Katalin Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..