home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hitel Szabadkának
S. K. Á. (Magyar Szó)
2004.12.22.
LIX. évf. 51. szám
Hitel Szabadkának

Kucsera Géza, Szabadka polgármestere és Cseke Imre, a szabadkai Vízművek igazgatója tegnap Belgrádban aláírta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank képviselőivel szerződést írta 9 millió eurós hitelről, melyből felújításra kerül majd a városi szennyvíztisztító. A nagy a horderejű beruh...

Kucsera Géza, Szabadka polgármestere és Cseke Imre, a szabadkai Vízművek igazgatója tegnap Belgrádban aláírta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank képviselőivel szerződést írta 9 millió eurós hitelről, melyből felújításra kerül majd a városi szennyvíztisztító. A nagy a horderejű beruházásra állami garanciát vállalt a köztársasági és a szövetségi kormány. Az erről szóló megállapodást az Államközösség külügyi bizottsága nevében Predrag Ivanoviæ, a köztársasági kormány nevében pedig Mlaðan Dinkiæ pénzügyminiszter írta alá. Ezzel lehetővé válik, hogy az európai pénzintézet által felkínált hitelből jövőre megkezdődhessen a város szempontjából létfontosságú beruházás.
A tegnapi szerződéskötéskor jelen voltak az Európai Újjáépítési Ügynökség képviselői is, akik környezetvédelmi projektum támogatása címén 2 millió euró vissza nem térítendő támogatást adtak. Az aláírást követően a polgármester úgy nyilatkozott, hogy a szóban forgó beruházás minden európai környezetvédelmi szabványnak eleget tesz, és olyan szennyvíztisztító épül majd, amely eleget tesz az uniós normáknak. A projektum a jövő év elején kezdődik az eszmei, majd a konkrét tervek kidolgozásával. Három éven belül befejeződik a teljes beruházás, azzal, hogy a fenti összeghez az önkormányzatnak évente egymillió euróval hozzá kell járulnia. Az első három évben csak a kamatokat kell fizetni, és csak ezután kezdődik a kölcsön törlesztése, amely 2019-ig tart. Ezt a víz árából fedezik, míg az önkormányzatra eső részt közösen gazdálkodja ki a közvállalat és a községi költségvetés.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..