home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hírmorzsák a magyar könnyűzenéből
Zvekán Péter
2015.12.14.
LXX. évf. 49. szám
Hírmorzsák a magyar könnyűzenéből

Magna Cum Laude: Tájról tájra — Spoon 21: A város — Tolvai Reni: Fire

Magna Cum Laude: Tájról tájra

A Magna Cum Laude az idén nyáron adta elő első alkalommal A legjobb otthon című dalát, mely a zenekar kedvenc helyéről, Gyula városáról és annak szépségeiről szól. Erre figyelt fel az Arany Fácán sörmárka, mely korábbi kampányaiban is arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy legyenek büszkék a gyökereikre. Így született meg az az együttműködés, amelynek keretében a zenekar és a márka közösen hirdetett pályázatot. Arra kérték a magyarokat, hogy szülő-, illetve lakhelyükről küldjenek be képeket, videókat, és írják le, miért az ő otthonuk a legjobb.

Az ország minden szegletéből érkeztek nevezések. Ezek mind ihletet adtak az új számhoz, melyben a zenekar Magyarországról és Magyarországhoz szól. A Tájról tájra című dal végül egy hamisítatlan, jól énekelhető refrénnel, könnyen megjegyezhető szöveggel és sok, szeretetreméltó hungarikummal lett teljes.

A csapat egyébként, mint minden mozgalmas évben, most is különleges eseménnyel készül decemberben. Az idén a téli hónap 29. napján a Magna Cum Laude jótékonysági koncertet tart, melyen a legnagyobb régi és új slágerei egy különleges, akusztikus és szimfonikus hangszerelésben csendülnek majd fel a Magyar Virtuózok közreműködésével. Nem mellékes, hogy a bevétel az UNICEF munkáját segíti majd.

Spoon 21: A város

A 2014. évi X-Faktorból és a 2015-beli A Dalból megismert együttes most teljesen megújulva tér vissza. A neve is más, így most Spoon helyett Spoon 21 lett.

A Grósz Márton (ének), Teremy Kristóf (dob/vokál), Földesi Péter (gitár/vokál) és Nagy Miklós (basszusgitár/vokál) alkotta négyes tavaly csapatként indult az RTL Klub tehetségkutatójában. Az X-Faktor még javában tartott, amikor a fiúk elindultak A Dal 2015. évi válogatóján is, mely során egészen a top 4-ig meneteltek a Keep Marching On című dalukkal. Mint már említettem, a Spoon a nyáron átalakult, egy új időszámítás kezdődött az életében. A csapat szerződést kötött a Magneotonnal, és elkészítette első magyar nyelvű dalát, melyhez egy Budapesten játszódó, hangulatos, egysnittes videoklipet is forgatott. A Város című felvétel már megtekinthető a YouTube-on.

Tolvai Reni: Fire

Nem örültem, amikor a Megasztár 5. évadjának döntőjéből nem Kökény Attila, hanem Tolvai Reni került ki győztesen. Most is úgy érzem, hogy nem neki kellett volna nyernie, de ilyen az élet. Arról nem is beszélve, hogy Attiláról azóta sokkal többet lehet hallani. S amikor már éppen azon gondolkodtam, hogy hova tűnhetett Reni, megjelent egy teljesen új dallal, melynek címe Fire. Az új szerzeményt ő maga írta, ő is énekli, és ez volt a nemrégiben megtartott fitnesz-világbajnokság „tüzes” kampánydala.



Nos, ehhez a felvételhez végre elkészült a videó is, melynek az az érdekessége, hogy tele van elismert fitneszmodellekkel, ezért senki se lepődjön meg, amikor Kocsis Alexandrát vagy Kiss Virágot látja néhány jelenetben. Egy olyan klipről van szó, amelyet a férfiak akkor is szívesen végignéznek, ha a hangszóró ki van kapcsolva. A zeneszám hangzásvilága is igen fülledtre sikeredett, de a videóé még inkább. S bár Reni nem tartozik a kedvenceim közé, ez alkalommal mégis elhiszem neki, amikor azt énekli, hogy „I’m on fire”. Még azt is beismerem, hogy szerintem a produkció a külföldi piacon is megállná a helyét.

Úgyhogy, férfi társaim, nincs más hátra, mint irány a YouTube!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..