home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Hírességek egykori munkái
Zvekán Péter
2021.10.22.
LXXVI. évf. 41. szám
Hírességek egykori munkái

A lentebb felsoroltak mára már ismert emberek, akiknek nem igazán kell gondolkozniuk a napi betevőn — legalábbis azoknak, akik még köztünk vannak. De minden kezdet nehéz, nem volt mindenkinek akkora szerencséje, hogy egy gazdag család sarja legyen, így amikor anyagilag nem voltak a topon, akkor bizony nekik is dolgozniuk kellett — bármit. Mára mindez már viccesnek tűnik, de nézzük, ki hogyan kezdte a pályafutását.

David Bowie — egy mészáros kiszállítója

A ’60-as években az akkor tizenhárom éves David szaxofonozni tanult az ismert zenésztől, Ronnie Rosstól. Az órákat azonban fizetnie kellett, ezért elvállalta, hogy a környék egyik mészárosánál ő legyen a kiszállítófiú. Érdekes, hogy tizenegy évvel később Ronnie Ross játszotta a szaxofonszólót Lou Reed Walk On the Wild Side című dalában, melynek producere David Bowie volt.


Fotó: biography.com

 

Mick Jagger — munka a pszichiátrián

Úgy szól a fáma, hogy Jagger tizennyolc évesen a Bexley Pszichiátriai Intézetben dolgozott, a betegeket és azok személyes tárgyait szállította. Dolgoznia kellett, hiszen ebből a munkából tudta fedezni a főiskolai tanulmányait Londonban. Az már csak hab a tortán, hogy a legenda szerint ebben az intézetben vesztette el a szüzességét is, egy ott dolgozó nővérrel.


Fotó: cbsnews1.cbsistatic.com

 

Sting — tanár

Sting többféle dologban is kipróbálta magát, és mindezt elég korán kezdte. Apja tejesember volt, és gyerekként gyakran segített neki széthordani a tejet, így kereste meg élete első néhány fontját. Aztán a későbbiekben, amikor a Gordon Matthew Thomas Sumner Tanárképző Főiskolára járt, hallgatóként volt buszvezető, építőmunkás, de még adóellenőr is. A főiskola elvégzése után két évig Cramlington város egyik általános iskolájában tanított, hétvégéken és szünetekben pedig jazzklubokban koncertezett.


Fotó: pcpress.rs

 

Jay Z — drogdíler

Oké, ez nem egy olyan példa, amelyet követni kellene, de hát megtörtént. Szóval Jay fiatal korában droggal seftelt, konkrétabban crackkel és kokainnal. Elmondása szerint nem bánja ezt az időszakot, megtanulta ugyanis, hogy a bevételből mennyit kell visszaforgatni, hogy abból megint haszon legyen, és megtanulta a tiszta profit jelentését. Szerencsére a későbbiekben a világ egy kiváló rapperként ismerte meg, aki jelenleg az egyik leggazdagabb afroamerikai előadó az USA-ban.


​​​​​​​Fotó: 253qv1sx4ey389p9wtpp9sj0-wpengine.netdna-ssl

Kanye West — eladó

Jelenleg a világ egyik legkülönösebb és legismertebb rapper-producere tinédzserként a Gap ruhaüzletben dolgozott, amiről a későbbiekben hallhatunk is a Spaceship című dalában. Ebben a következő sorok hangzanak el: „Let’s go back, back to the Gap, Look at my check, wasn’t no scratch… Oh now they love Kanye, let’s put him all in the front of the store, Saw him on break next to the No Smoking sign with a blunt and a Mall… So I quit, y’all welcome.


Fotó: rollingstone.com​​​​​​​

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..