home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Hírek a zentai önkormányzatból
2021.07.12.
LXXVI. évf. 27. szám
Hírek a zentai önkormányzatból

Zenta Község Önkormányzata Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Czegledi Rudolf polgármester és munkatársai Paks városába látogattak. Az utazás célja az volt, hogy a korábbi barátság testvérvárosi kapcsolattá váljon. Az erről szóló nyilatkozatot, Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere írta alá.

Az eseményen jelen volt Süli János, a paksi 2. atomerőmű-bővítéssel megbízott tárca nélküli miniszter és Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A baráti légkörben folyó megbeszélésen az intézményi és civil-szervezeti kapcsolatfelvétel, illetve a már meglévő együttműködési formák megtartásáról és bővítésről született egyezség.

Ugyancsak a közösségi médiában adták hírül, hogy Zentára látogatott a Lengyel Köztársaság belgrádi nagykövete, Rafal Pawel Perl és munkatársa, Darius Šefčik a Lengyel Köztársaság belgrádi nagykövetségének konzulja. A küldöttséget Czegledi Rudolf Zenta község polgármestere fogadta.

A megbeszélés során a gazdasági és kulturális kapcsolatokon túl szó volt a II. világháború során tornyosnál lezuhant lengyel pilóták népkerti emlékművének felavatásáról, melyre a szeptemberi városnapi ünnepségek keretében kerül sor.

Fotó: Zenta Község Önkormányzatának Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..