home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hírek a zentai középiskolákból
Tóth Lívia
2021.06.17.
LXXVI. évf. 24. szám
Hírek a zentai középiskolákból

A zentai középfokú oktatási intézmények közül a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium június 21-én, a Zentai Gimnázium 22-én, a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola 23-án, az Egészségügyi Középiskola pedig június 24-én tartja meg ballagási ünnepségét.

Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója elmondta, náluk matematikai és képzőművészeti szakon érettségiztek a diákok, a két osztályban összesen kilenc Vuk diplomásunk van. A felvételi vizsga május 8–16-a között zajlott le, matematikai, informatikai és képzőművészeti tagozatra 20-20 tanuló nyerhet felvételt. A kollégiumba összesen 150 fiatal lakhat, de már most is helyszűkében vannak.

Tóth Kornél igazgató hangsúlyozta, a Közgazdasági–Kereskedelmi Iskolában sikeresen lezárult a júniusi érettségi időszak, három osztályban, két szakon záróvizsgáztak a diákjaik. Ősztől három elsős osztályt nyitnak, csak magyar nyelven pénzforgalmi ügyintézőt, szerb és magyar nyelven pedig kereskedelmi szolgáltatási ügynöknek tanulhatnak az érdeklődők. Mindhárom szak négy éves képzést nyújt.  


Fotó: Pannon RTV

A Zentai Gimnáziumban 69 érettségiző volt négy – 2-2 szerb és magyar – tagozaton – hallottuk Ujházi Éva igazgatótól. Szeptemberben 3 első osztályt terveznek, általános és társadalomtudományi-nyelvi szakon magyar nyelven, emellett nyílik egy szerb nyelvű osztály is általános szakon.

Nagy Abonyi Zoltán igazgatótól megtudtuk, az Egészségügyi Középiskolában három tagozaton 86 tanuló fejezte be a negyedik osztályt, 4,47 az érettségi átlaga az iskolának. Ősztől szerb tannyelvű tagozat lesz egészségügyi nővér technikusi szakon, illetve magyar tannyelvű egészségügyi nővér technikus és gyógyszerész technikusi szakon. Mindegyik négy éves és 30-30 tanuló beiratkozására van lehetőség.  

Juhász Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja hangsúlyozta, a vidéki diákokra is számítanak, ezért fontos lenne bővíteni a kollégiumi elhelyezést, ami az önkormányzat középtávú célkitűzése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..