home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hírek a zene világából
Zvekán Péter
2016.10.24.
LXXI. évf. 42. szám
Hírek a zene világából

Back II Black: Volt az a nyár — Mr. Vasovski feat. Tolvai Reni: Wonder Where U R — csodálatos hangjával kelt életre ez a deephouse stílusjegyeket hordozó dal. Remélem, szeretni fogja a közönség!”
Bruno Mars: 24K Magic

Back II Black: Volt az a nyár

A Back II Black hosszú idő után egy funky nyárbúcsúztató dallal tér vissza, mely a csapat életének új fejezetét jelzi. Tavaly ősszel egyébként a zenekar az eredeti énekessel, Somody Zoltánnal, azaz Guruval tért vissza. A megújult együttes az idei évet főleg koncertezéssel töltötte, de azért új dalok írására is jutott idő, melyek közül most debütál az első, mely a Volt az a nyár címet kapta. „Alapjában nem vagyunk túl szentimentálisak, de ahogy ismét egymásra találtunk, első beszélgetéseink során óhatatlanul előkerültek a régi sztorik, közös élmények, és ezek ihlették a dalt. Valahogy adta magát, hogy az új közös számmal megidézzük az első időszakunkra jellemző hangzást, persze modernebb felfogásban. Úgy is mondhatnánk, hogy az Akár péntek, akár szombat körülbelül így szólna, ha most írtuk volna meg” — mondja Erdélyi András, a zenekar zeneszerző-gitárosa. „Egyfajta búcsú is ez az utolsó, igazán felhőtlen csikóéveinktől, így amellett, hogy értelmezhető habkönnyű nyári dalként is, valójában a világra való kinyílásról, a felnőtté válásról is szól, és az örök fiatalságról, melyet az ember a szívében őriz” — teszi hozzá Guru.

Mr. Vasovski feat. Tolvai Reni: Wonder Where U R

Tolvai Reni is előállt egy újdonsággal, melyet ezúttal egy DJ-jel, név szerint Mr. Vasovskival közösen készített el. Az énekesnő és a producer tavaly decemberben már dolgozott együtt a Vasovski Symphonic koncerten. Az akkori próbaidőszak alatt készült el a Wonder Where U R című dal is, melynek premierjét a Papp László Sportarénában tartották meg. A szövegről Reni így nyilatkozott: „A dal azokról a szeretteinkről szól, akik messze vannak, hiányoznak nekünk, és még ha nem is találkozunk, gyakran eszünkbe jutnak. Arra gondolunk, vajon hol vannak, mit csinálhatnak most. Nagyon nehéz elszakadni olyanoktól, akik addig az életünk részei voltak.” Mr. Vasovski így mesélt a dal születéséről: „Renivel nagyszerű volt a közös munka már decemberben is. Az én stúdiómban napokon át ötleteltünk, egyeztettük az elképzeléseinket. Hamar megtaláltuk a közös hangot, így én elkészítettem a zenei alapot, Johnny K. Palmer szöveget írt, és végül Reni csodálatos hangjával kelt életre ez a deephouse stílusjegyeket hordozó dal. Remélem, szeretni fogja a közönség!”

Bruno Mars: 24K Magic

Talán Adele Hello című dala óta nem volt akkora a felhajtás a zenei világban, mint most. Azt történt ugyanis, hogy nálunk reggel 6 óra volt, New Yorkban pedig éjfél, amikor nyilvánosságra hozták Bruno Mars új videóklipjét. Ez azért izgalmas, mert már négy éve annak, hogy Bruno nem adott ki szóló dalt. Hozzáteszem, két éve robbantott egy nagyot Mark Ronsonnal, hiszen ők ketten alkották meg az Uptown Funk című zeneszámot, mely aztán jócskán felforgatta a slágerlistákat. A most bemutatott 24K Magic (azaz 24 karátos varázslat) a november 18-án érkező új album felvezető dala, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy az előhírnöke. Ami a stílust illeti, ez egy modern, feszes dal lett, mely tele van retró hangjegyekkel. Elsőre nem nyűgözött le, de érzem, hogy van benne valami. Általában az ilyen dalokból lesz nagy sláger, amelyeket egy kicsit emészteni kell az elején. A dalhoz egy klip is tartozik, melyben Bruno humorosan „dzsekköl”, a többi közt a világhírű Las Vegas-i Bellagio szökőkútnál jetskizget… Egyelőre ennyi. A folytatás november 18-án lesz, amikor végre megjelenik a nagylemez is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..