home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a törökkanizsai falugazdász irodájából
Borbély Tivadar
2023.10.27.
LXXVIII. évf. 43. szám
Hírek a törökkanizsai falugazdász irodájából

Az őszi hónapok beálltával is megsokszorozódott a munka a törökkanizsai falugazdász irodájában. Az elmúlt hetek tevékenységeiről hetilapunknak Ótott Nóra helyi falugazdász nyilatkozott.

— Törökkanizsa község termelői között is sikeres volt a Magyarok Kenyere — 15 millió búzaszem elnevezésű program, hiszen az idén is szép számban adakoztak a törökkanizsai gazdák. A Borsos Malom együttműködésének köszönhetően a megőrölt búzát lisztre cseréltük, és a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége elnökségének határozata alapján a gyerekekkel foglalkozó intézmények, civil szervezetek és nagycsaládos egyesületek között osztottuk szét. Ezenkívül nemrégiben részt vettünk a Budapesti OMÉK-on (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás), mégpedig az Agrárminisztérium közreműködésével, ahol vajdasági hangulatú, régi kocsma és piac témakörben mutatkozott be a VASZ csapata és annak falugazdászai, illetve vajdasági helyi termelőket is képviseltünk.

A falugazdásztól azt is megtudtuk, hogy még mindig folynak az eAgrar rendszer körüli ellenőrzések, mert még mindig van olyan mezőgazdasági termelő, aki nem kapta meg a területalapú támogatást, a hibák kiküszöbölése érdekében érdemes elvégezni az ellenőrzéseket a falugazdászoknál. Jelenleg a pályázatok elszámolásával és a terménybiztosítással kapcsolatos ügyek kapcsán keresik fel az irodát a mezőgazdasági termelők.

A falugazdász Törökkanizsán minden hétfőn, szerdán és pénteken 8-tól 13 óráig áll a termelők rendelkezésére. (Cím: Kralja Petra I. Karađorđevića 6.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..