home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2015.03.11.
LXX. évf. 10. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

A hírközlés eszközei országszerte hírül adták, hogy Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter a tárcájának küldöttségével 22-én Szabadkán járt, és tárgyalt a város, a munkaközvetítő, a szociális szolgálat meg a témával foglalkozó polgári körök vezetőivel.

Rangos, kedves vendégek az otthonban

A hírközlés eszközei országszerte hírül adták, hogy Aleksandar Vulin munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter a tárcájának küldöttségével 22-én Szabadkán járt, és tárgyalt a város, a munkaközvetítő, a szociális szolgálat meg a témával foglalkozó polgári körök vezetőivel. A nyugdíjas-egyesületbe való látogatása, úgy hírlik, eredetileg nem szerepelt a programban, de mivel „menet közben” többször is szóba került az ott folyó hasznos munka, végül bekopogtattak az otthon ajtaján.

Így történt, hogy Vulin miniszteren kívül dr. Nenad Ivanišević államtitkár és Slavko Imrić, a nyugdíjalap országos elnöke több órát töltött az otthonban, mint a hivatalosan tervezett helyeken. Úgy vélték, a szabadkaiak tapasztalatának és munkasikerének megismerése, továbbadása hasznára válhat az ország testvérszervezeteinek. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a miniszter sorra látogatja az idős társadalmunk tagjaival és jólétükkel foglalkozó egyletek, szervezetek, polgári közösségek stb. székházát, menhelyeit, klubjait, s igyekszik azok munkáját úgy segíteni, hogy a lehető legtöbbet tegyék meg a nyugdíjas korú emberek élettartamának javításáért.

Ez a látogatás is azzal végződött, hogy a vendégek listára vették, mi tehetné teljesebbé, sikeresebbé Szabadka „öregeinek” munkáját, ennek érdekében milyen anyagi és berendezésbeli segítségre van szükségük, és megfogadták, hogy az elhangzott ígéreteket mihamarabb teljesítik.

Előzetes az évi közgyűléshez

Az egyesület végrehajtó bizottságának legutóbbi ülésein elhangzottakról és a meghozott határozatokról néhány alkalommal már beszámoltunk olvasóinknak, a tagságnak és azoknak az idős embereknek, akik némi latolgatás után úgy döntenének, hogy a tagság soraiba lépnek. Ha ugyanis végiggondolják azokat a könnyítéseket, ellátásbeli tevékenységeket és az alosztályok munkáját, elért sikereit, úgy dönthetnek, hogy ezután nem maradnak ki azok szórakoztató, hasznos és művelődési tevékenységéből.

Azt is közöltük, hogy az idei közgyűlés egyúttal választói is lesz, mivel a vezetőség minden részének lejárt a megbízatási ideje. Most tehát még néhány érdekes dolgot közlünk.

A közgyűlést március 27-én az otthon (Sava Šumanović u. 2.) nagytermében tartják meg 9 órai kezdettel. Jó szokás szerint részt vesz rajta a városi vezetőség, a vajdasági nyugdíjasszövetség, az országos és a tartományi nyugdíjalap, a munkarokkantak városi szervezete, a gerontológiai központ, az itt működő szociális intézmények, egyesületek küldöttsége, a magyarországi és a horvátországi testvérszervezetek képviselői.

A közgyűlést előkészítő csapat igyekszik felgyorsítani az egyesület munkáját. Így például a Harcosok sorakozója lakótelepen, a Zorka és a Bajnát városrészben működő klubok egy héten belül megtartják a maguk értekezletét. Értesítik a tagságot, hogy március 31-éig lehet megrendelni a jövő téli tüzelőt héthavi részletre, az ingyenes nyári gyógyüdülésre pályázóknak pedig érdemes máris hozzáfogniuk a szükséges okmányok beszerzéséhez, mivel március második felében már felírják a listára azokat a tagokat, akik tíznapos pihenőjüket — május 10-e és szeptember 30-a között — a Soko Banja-i nyaralóban töltenék.

RÖVIDEN

KOLUBARA ÉS LAZAREVAC BÁNYÁJA folyamatosan szállítja a megrendelt lignitet, szárított és kőszenet az egyesület tagságának. A Tabu fatelep szállítja házhoz az árut, illetve egészíti ki azt a tűzifájával. A cég dicséretére legyen mondva: azokat a tagokat részesíti előnyben, akiknek elfogyott az idei tüzelőjük.

GONDOT OKOZ A CSALÁDTAG — bizonyos ellenőrök törvényértelmezése szerint. Ennek a félreértésnek szenvedte meg a következményét az elmúlt két évben az egyesület néhány házasságban élő tagja. A párok úgy vélték, hogy magukkal vihetik a Soko Banja-i üdülésükre az unokáikat, de kiderült, hogy ez szabályellenes. Büntetést ugyan nem kellett fizetniük, de megszégyenítve érezték magukat a „tudatlanságuk” miatt. Az egyesület új vezetősége célként határozta meg annak a törvénymódosításnak az elérését, amely szerint a tagok a jövőben magukkal vihetik a családtagjaikat is. Hasonlóképpen jártak a pártoló tagok is, akik ugyancsak figyelmeztetést kaptak az üdülésük miatt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..