home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2014.02.05.
LXIX. évf. 6. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Érdekes előadást tartott igen szemléletes vetítés kíséretében a Standard Products and Solutions magyarországi együttese múlt szerdán a nyugdíjasok otthonában. Bemutatták azokat a magyar gyártmányú és európai viszonylatban elismert egészségügyi berendezéseket, amelyekkel pontos képet lehet kapni — különösen az idős emberek — egészségi állapotáról.

Gyógyszer nélkül

Érdekes előadást tartott igen szemléletes vetítés kíséretében a Standard Products and Solutions magyarországi együttese múlt szerdán a nyugdíjasok otthonában. Bemutatták azokat a magyar gyártmányú és európai viszonylatban elismert egészségügyi berendezéseket, amelyekkel pontos képet lehet kapni — különösen az idős emberek — egészségi állapotáról.

A csekély hírverés ellenére is megtelt a nyugdíjasotthon nagyterme az egyesület tagjaival, s miután elhangzott a bemutató, érdekes kérdésekkel igyekeztek minél többet megtudni erről az egészségügyi vállalkozásról. Ez azért is fontos, mert a Magyarországról érkezett együttes, az IPA program keretében ingyen végezheti vizsgálatait. A jelenlevőkkel ezeket végre is hajtották, s ha tovább nő az érdeklődés, a bejelentkezések alapján a későbbiekben is fogadják a feleket a Makszim Gorkij utca 8. számú épületi (a Subotičke novine mellett) rendelőjükben.

A vizsgálatoknak az a céljuk, hogy a megállapított betegségeket, az ezekre utaló tüneteket természetes úton: napfénnyel, levegővel, vízzel stb. gyógyítsák, kezeljék, ha csak lehet, gyógyszerezés nélkül.

Hogy meddig maradnak Szabadkán a magyarországi vendégek, mindenekelőtt az érdeklődéstől függ, de természetesen az ilyenkor szükséges engedélyektől is.

Mond ez az ember valamit...

Saša Radulović (most már ex) gazdasági miniszterünk szigorú takarékossági és a munkásjogok megnyirbálását előirányozó törvényjavaslatával, valamint szociális ellátásunk rendszeréről mondott bírálataival hívta fel magára a figyelmet, és váltotta ki a szakszervezetek ellenállását. Most Twitter–bejegyzésében közölte, hogy véleménye szerint miért túl alacsony a nyugdíjak átlaga, és miért mozognak a létminimum körül, sőt alatta a legkisebb ellátmányok.

Íme a magyarázata:

Közintézményeinkben és közvállalatainkban több mint 700 000 ember „dolgozik”. A gyakorlat alapján föltételezhető, hogy legalább 15 százalékuk, vagyis 100 000, a fizetési listán szereplő tisztviselő felesleges, tehát jószerével csak fizetéséért jelenik meg „munkahelyén”. Ők fejenként a közösségnek
10 000 eurójába kerülnek. Eszerint tulajdonképpen „de lux” szociális segélyben részesülnek, amely évente több mint egymilliárd eurót tesz ki. Közben az ország költségvetésében nincs ennyi pénz a szociálisan rászorultak segélyezésére!

A következtetése:

Ebből érthető, miért nincs az országnak tisztességes szociális ellátó rendszere, és miért olyan kevés nyugdíjat kapnak a kisnyugdíjasok.

Röviden

KEDVES MEGLEPETÉSBEN részesültek az elmúlt ünnepek alatt a szabadkai Gerontológiai Központban élő nyugdíjasok. Délidőben meglátogatták őket a sétaerdei otthonukban a zeneiskola tanulói, és karácsonyi, újévi dalokat énekeltek, muzsikáltak nekik, ily módon emelve az idős lakók ünnepi hangulatát. A szép találkozónak az lett az eredménye, hogy a vendégszerepléseket ezentúl minden nagyobb ünnepkor megtartják majd, és ezzel teszik hagyományossá.

ÖRÖMMEL FOGADTA AZ EGYESÜLET a Kolubara szénbánya bejelentését, miszerint a hét folyamán megkezdi a megrendelt szén leszállítását. A tavaly felmerült sok problémát ily módon elfelejthetjük, a nyugdíjasoknak tehát nem kell tartaniuk se attól, hogy tüzelőanyaguk nem érkezik meg kellő időben, se attól, hogy az év folyamán emelkedhetnek az árak.

ÚJRA FELHÍVJUK AZ ÉRDEKELT TAGOK figyelmét arra, hogy az új évben az első vércukor- és vérnyomásvizsgálatot továbbra is a hónap első szerdáján, most február 5-én tartják meg az otthonban. Ezt azért tesszük közzé újra, mert az ünnepek miatt a januári vizsgálat elmaradt, és a tagok egy része attól tart, hogy teljesen megszűnik. Marad a figyelmeztetés: a vizsgára érkezők ne igyanak édes italt, és ne reggelizzenek! Marad a gyógyszerosztás is.

TEMESVÁRRA SZERVEZ BEVÁSÁRLÓ kirándulást a Suboticatrans Közlekedési Vállalat február 8-án, s ezt a lehetőséget a nyugdíjasok is kihasználhatják. Indulás reggel 7-kor a központi buszállomás elől, érkezés 20 órakor — ha a határon nem kell sokat várakozni. A részletekről a 024/555-466-os és 024/415-0212-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..