home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2013.09.18.
LXVIII. évf. 38. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Kezdődik az őszi ellátás — Lignit (némi fejfájással) — Röviden

Kezdődik az őszi ellátás
A nyugdíjasok szabadkai egyesületének élelmiszer-beszerző bizottsága értesíti a tagságot, hogy az őszi beszerzést a már jól bevált szokás szerint bonyolítja le. Az otthonban dolgozók minden helyi szervezetnek elküldték a megrendelhető elemózsia listáját, tájékoztattak a törlesztési határidőről és természetesen az árakról is. Sajnos, az utóbbiakat nem közölhetjük, mivel ezt a társadalmi szervezetek számára tiltja a kereskedelmi törvény.
Íme a lista: A mitrovicai Marelicom cég édes és sós fagyasztott rétestésztát kínál háromhavi részletlefizetésre. A szabadkai Trgopromet fél- és egykilós csomagolásban kínál kristálycukrot, étolajat, valamint grízes és sima lisztet 50 és 25 kilós csomagolásban, háromhavi törlesztésre. A péterváradi Panonijašped házi vegyszereket kínál (pl. tisztítószereket és kelmepuhítókat mosáshoz), de csak készpénzért. Bajina Bašta Radjolinka vállalata savanyú és édes télirevalót kínál hatkilós csomagokban — négyhavi törlesztésre.
Ezeket az árucikkeket a tagok megrendelhetik az otthonban és a helyi közösségekben működő szervezeteikben. A megrendelés határideje: szeptember 30. Tájékoztatás a 024/525-092-es telefonszámon.

Lignit — némi fejfájással
Több alkalommal közöltük tagjainkkal és olvasóinkkal, hogy az idén gondok adódhatnak a kolubarai lignit leszállításával. Úgy tűnt, hogy a termeléssel akadtak problémák, a minap azonban kiderült, hogy a vezetőséggel van baj. A hírközlés eszközei ugyanis 9-én bejelentették, hogy a rendőrség letartóztatta az üzem igazgatóját és a vezetőség egy részét. Szerencsére a harminc tonnányi lignit — amellyel a bánya adós a nyugdíjasoknak — megérkezett Szabadkára, s bizonyára eljutott a szeneskamrákba is.
A tagok nyolcvan százaléka kifizette a megrendelt tüzelőjét. Sajnos olyanok is akadtak, akik csak néhány dinárt „törlesztettek” vagy annyit sem. Az adós tagok listáját az egyesület kénytelen volt átadni a bíróságnak és a Nyugdíjbiztosítónak, s most levonják a tartozásokat az ellátmányok kifizetése során.

Röviden
A NAPSUGARAS ŐSZ idei központi műsorát október 1-jén 16 órai kezdettel rendezi meg szokott helyén, a Bunjevačko kolo HKC nagytermében a nyugdíjas-egyesület. Néhány hétig gondok voltak a helyszínnel kapcsolatban, a napokban azonban megoldották őket, tehát megköthették a szokott szerződést. A bizonytalanság miatt nehéz volt előre összeállítani a műsort és megnyerni a részvevőket. Ezt a feladatot az igazgatóbizottság a művelődési alosztályra bízta. A központ arra kéri a helyi szervezeteket, hogy küldjenek tájékoztatót saját rendezvényeik idejéről, hogy idejében kijelölhessék a küldötteket.
ISMÉT GONDOK ADÓDHATNAK a szülők után nyugdíjat örökölt tanulók ellátmányának a kifizetésével. Többnyire az érintett család mulasztja el értesíteni a nyugdíjbiztosítót a hozzátartozó haláláról. A bejelentéskor a halál okát is közölni kell. Nem árt tudni, hogy ha ennek oka munka- vagy közúti baleset, az elhunyt szolgálati éveinek számától függetlenül jár a nyugdíj.
A POLGÁRI JOGI BIZTOS kifogásolta, hogy a nyugdíjak kifizetése kapcsán a biztosító és a bankok megküldik egymásnak az ellátottak adatait. Ez sérti a személyes jogokat. Szabadkán az első figyelmeztetésre hatálytalanították az adatcseréről szóló szerződéseket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..