home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.09.11.
LXVIII. évf. 37. szám
Hírek a nyugdíjasok otthonából

Versenyre készek idős társaink — A Napsugaras Ősz előkészületei — Röviden

Versenyre készek idős társaink
A szabadkai nyugdíjas-egyesület végrehajtó bizottsága a minap még egyszer átfésülte Észak-Bácska és Bánát nyugdíjas sportolói szeptember 11-i versenyének részleteit, annak érdekében, hogy a sporttalálkozót a legnagyobb rendben, a barátokozás jegyében, kellemes körülmények között bonyolíthassák le.
A bizottság leszögezte, hogy a meghívottak: Ada, Csóka, Magyarkanizsa, Szabadka, Topolya és Törökkanizsa vezetői elküldték a benevezéseket, és ezek alapján véglegesíteni lehetett a tervezett vetélkedők helyét és idejét. Ezt a listát megküldték a részvevő községeknek és a szabadkai helyi közösségek klubjainak is.
Az szóban forgó lista alapján lehetett megkötni a szerződést azokkal a klubokkal és egyéb házigazdákkal, amelyek/akik otthont adnak a versenyszámoknak. A sakkozók a város sakk-klubjában, a preferánszozók, a pikádósok és a lemezhajítók a Zorica étterem udvarában és különtermében, a sporthorgászok Palicson, a meteorológiai állomás előtt, a tekézők a Szerb sor klubjában, a lengőtekézők pedig a kisradanováci helyi közösség udvarában mérik össze tudásukat, képességüket.
Miután minden részvevő beküldte benevezési díját, a szervezők megkezdték a serlegek és az érmek készítését, valamint az elismerő oklevelek nyomtatását — mivel az utóbbi minden versenyzőnek kijár. A szabadkai egyesület minden költséget fedezni tudott a szponzorok támogatásának köszönhetően. A Zorica étterem is közéjük tartozik, a közös étkezésről ugyanis a tulajdonos gondoskodott.

A Napsugaras Ősz előkészületei
A nyugdíjas-egyesület vezetősége arra törekszik, hogy a Napsugaras Ősz rendezvényeit minden helyi közösség szervezete megtartsa, s akárcsak tavaly, az idén is 3000-3000 dinár kiutalásával támogatja őket. Ismét felhívja azonban a figyelmet arra, hogy ezt az összeget nem kaphatják meg azok a klubok, amelyek elmulasztják megrendezni ezt az egyébként mindig kedves és hangulatos műsort.
A szervezet ragaszkodik hozzá, hogy a központi rendezvényt — ahogy eddig mindig — október 1-jén tartsák meg. Az elmúlt években a Bunjevačko kolo horvát művelődési központ ingyen bocsátotta a nyugdíjasok rendelkezésére a termét, az idén azonban anyagi és egyéb gondjai miatt az ünnepség helyszíne egyelőre bizonytalan.

RÖVIDEN
GONDOT OKOZOTT AZ IDÉN a téli tüzelő leszállítása azoknak a nyugdíjasoknak, akik előre vagy több havi részletben fizették be a megrendelt tüzelő árát. A tűzifát, a kőszenet és a szárított szenet megkapták ugyan a szokott időben, a lignitet szállító bányának azonban gondjai akadtak, s nem tudta tartani magát az ígért határidőhöz. A minap azonban jelentették, hogy már elkezdték szállítani a 33 tonna lignitet — ennyi volt az adósság —, s szeptember 15-éig már a megrendelők kamrájában lehet.
JÓ AZ ÚJVIDÉKI „ÖREGEK”-NEK! A NIS, azaz Szerbia kőolajiparának újvidéki nyugdíjas-egyesülete — a jelek szerint — addig járt vállalata nyakára, mígnem 250 000 dinárt hagyott jóvá tornatermük korszerűsítésére. A
pénzt átutalták, a legfontosabb munkálatokat elvégezték, a székváros idős sportolói tehát már ott készülhetnek a nyugdíjasok idei olimpiájára, amelyet Vrnjačka Banján rendeznek meg. A 15 tagú csapatot 150 idős sportoló közül válogatják ki.
„UJJONGÓ ÖRÖM”-ET VÁLTOTT KI a nyugdíjasok körében a Statisztikai Intézet közlése, miszerint júliusban — júniushoz viszonyítva –- 0,9 százalékkal csökkentek a piaci árak, főként a gyümölcsöké és a főzelékféléké. A bankkormányzó asszony közölte, hogy októberig elérjük a 8,6 százalékot, amennyit az idei terv előirányozott. A mezőgazdasági termelőink ugyanis az alacsony kereslet miatt kénytelenek olcsón adni árujukat, ez viszont lehetetlenné teszi számukra a nagyobb beruházásokat a küszöbönálló gazdasági évben.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..