home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.07.24.
LXVIII. évf. 30. szám

Más gondja lett a miénk — Vrnjačka Banja idegeskedik — Röviden

Más gondja lett a miénk
Mindeddig simán, akadálytalanul folyt a téli tüzelő beszerzése és házhoz szállítása, s a tagok is örültek, hogy már a nyár elején a kamrájukban volt a megrendelt szén és fa. Ha rendesen fizették a havi részleteket, télen olcsóbban melegedhettek azoknál, akik maguk intézték a beszerzést. Az idén gondok adódtak a kolubarai bányákban és az eddig kifogástalanul szállító vállalatban. Előfordult, hogy a lignitben sok volt a por, és sajnos az is, hogy — habár már a nyár közepén tartunk — a bánya adós maradt 435 tonna lignit leszállításával. Az áru késése türelmetlenséget keltett.
Az előállt helyzettel a minap foglalkozott az egyesület végrehajtó bizottsága. Úgy döntött, hogy ha a bányához intézett ismételt felszólítása eredménytelen marad, a kérdéses mennyiséget a TABU fateleptől vásárolja meg. Ez a cég látta el idős embereinket tűzifával és szállította helyszínre a szenet. Itt a szén tonnája 6600 dinárba kerül. Az adásvétel lebonyolításával Dragica Lučev elnök asszonyt bízták meg, ő végzi az elszámolást is.
Az a cél, hogy az említett mennyiségű szén a nyár végéig a kamrákban legyen.

Vrnjačka Banja idegeskedik
Olvasóinknak már jeleztük, hogy a nyugdíjasok eddigi öt olimpiáját Sokobanján rendezték meg, és ez kedvező volt a város idős emberei számára. A verseny idején saját üdülőjükben lakhattak, s a Suboticatrans kényelmes buszai szállították őket oda-vissza. A szeptemberben megrendezésre kerülő hatodik olimpiát a konkurensnek is számító gyógyüdülő, a Vrnjačka Banja vette át, és sajnos az az igazság, hogy ezáltal a szabadkaiak elveszítették a kényelmüket, a tetejében pedig a fürdő igencsak felsrófolta a benevezés díjat is: versenyzőkként 8800 dinárban szabta meg — ami a vezetőségi tagok többségének véleménye szerint túl nagy az egyesület számára. Az idei olimpia kapcsán némi vita is támadt a végrehajtó bizottság tagjai között, mivel versenyzőink eddig mindig gazdag éremgyűjteménnyel tértek haza a versenyről. Végül amolyan salamoni döntés született: ha a szervező csökkenti a benevezési díjat, vagy ha a város, illetve a szponzorok átvállalják a költség egy részét, a csapat elutazik Vrnjačka Banjára. Ha erre nem lehet számítani, a VI. olimpia a szabadkaiak nélkül zajlik majd le. Az üdülőközpont pedig már biztosat szeretne tudni a szabadkaiak részvételével kapcsolatban.
Az egyesület számára marad Észak-Bánát és Bácska városi és községi szervezeteinek őszi versenye, amelyet Szabadka rendez szeptemberben. A versenyek, illetve a baráti összejövetel helyszínét külön bizottság határozza meg.

Röviden
VAN REMÉNY A ROVINJI ÜDÜLŐTELEP visszaszerzésére — jelentettük egyik legutóbbi számunkban. Az egyesület végrehajtó bizottsága tárgyalásba kezdhetett az újvidéki Trevizol ügyvédi irodával, amely hajlandó megszerezni az engedélyeket, és lebonyolítani az adásvételt. Az objektumot sajnos nem hozhatjuk haza, de eladhatjuk, s a pénzen az ország területén vásárolhatunk megfelelő üdülőtelepet.
A SÁNDORI SZERVEZET gondjaival kapcsolatban kiderült, hogy a nézeteltérések azután következtek be, amikor Milica Paripović elnöknőnek alkalma kínálkozott több hónapos ausztráliai vendégeskedésre. Jelentettük, hogy az egyesület vezetőségének három tagja részt vett az általa összehívott rendkívüli közgyűlésen, és viták árán ugyan, de lecsillapította a kedélyeket. Ezek szerint a helyi szervezetet ideiglenesen Josip Vuković alelnök vezeti, s ha az elnöknő novemberben hazatér, választói közgyűlésre hívják össze a tagságot.
BELGRÁDI VENDÉGEK SZABADKÁN. Egy régi terv megvalósítására kerül sor július 24-én Szabadkán. Idelátogat ugyanis a főváros óvárosi egyesületének 15 tagú küldöttsége. Részint megtartják az eddig halasztott tapasztalatcserét, másrészt megismerik szervezetünket, és természetesen Szabadkát Paliccsal együtt. A vezetőség gazdag programot állított össze vendégei számára. Az ebédet a Spartacus vendéglőjében szolgálják fel, ahol mindig szívesen látják a nyugdíjas vendégeket.
ÁSOTTHALOMRA UTAZIK a nyugdíjasok Adagio vegyes kara, hogy részt vegyen egy nemzetközi művelődési-művészeti találkozón, s előadjon műsorából néhány számot. Az utazást az egyesület 18 000 dinárral támogatja. Dalosainkat oda-vissza a Suboticatrans minden igénynek megfelelő társasgépkocsija szállítja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..