home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
(-r-s)
2013.07.03.
LXVIII. évf. 27. szám

Olimpia helyett körzeti verseny — Kupakgyűjtés a cukorbetegek megsegítésére — Röviden

Olimpia helyett körzeti verseny

A szabadkai nyugdíjas-egyesület a minap megkapta a szerbiai nyugdíjasszövetségtől az idős emberek idei, VI. olimpiájára szóló meghívót (a programleírással együtt). A versenyre szeptember 30-a és október 4-e között kerül sor.
A mostani rendezvény eltér az eddigiektől: Sokobanja helyett Vrnjačka Banján tartják meg a versenyt, és tekintélyes összeggel megemelkedett a benevezés díja. Az idén csapatonként 22 000 dinár a nevezési díj — ennyi pénzt a jelenlegi válságos helyzetben a szabadkai egyesület nem tud kifizetni. Így, ha az igazgatóbizottság a részvétel mellett dönt is, nem állhat ki minden csapatával. Legfeljebb egy gépkocsinyi embert küldhet el, és csak sakkban és pikádóban mérhetik össze erejüket más helységekből induló társaikkal. Ezenkívül Sokobanja jobban megfelelt, mivel az egyesületnek üdülője van ebben a városban, és itt szállást és ellátást is kaphattak a verseny részvevői.
Az említett okok miatt az eddiginél nagyobb jelentőséget kapott Észak-Bánát és Bácska községeinek (Szabadka, Topolya, Kishegyes, Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Ada és Csóka) szeptemberre tervezett körzeti versenye. A rendezvényt Szabadkán bonyolítják le, és a vezetőségek június 12-ei topolyai ülésén elhangzott, hogy az egyesületek csapatai részt vesznek majd a versenyen. A benevezések egy része már meg is érkezett, a határidő pedig augusztus közepe.
A szabadkai sportverseny megszervezése sem olcsó, és az egyesület, mint eddig is, a várostól és más támogatóktól remél segítséget.

Kupakgyűjtés a cukorbetegek megsegítésére

Bekapcsolódott az egyesület a Gróf Széchenyi István Általános Iskola és a Peščara helyi közösség kupakgyűjtési akciójába. A tekintélyes mennyiségű felhalmozott műanyag kupakot a nyugdíjas-egyesület értékesíti, és a bevételt olyan szervezeteknek ajánlják fel, amelyek gyenge anyagi körülmények között élő embereken, családokon, illetve betegeken segítenek.
A gyűjtés eredményeképpen az otthon újonnan épült teraszának az egyik sarkában jelenleg többzsáknyi kupak halmozódott fel, becslések szerint csaknem 400 kilogramm. Az egyesület várja tehát az akcióban részt vevő TABU fatelep teherautóját, hogy elvigye az összegyűlt árut a Bajai út elején levő átvevőhelyre. A kupakokért kapott összeg ezúttal a Szabadkai Cukorbetegek Egyesületét illeti meg.
 
RÖVIDEN

VÉRNYOMÁS- ÉS VÉRCUKORSZINTMÉRÉS lesz július 3-án, szerdán a nyugdíjasok székházában (Sava Šumanović u. 2.) délelőtt 8-tól 10 óráig. A részvevők tagkönyvükkel igazolhatják a vizsgálatra való jogukat. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a szolgálat igénylői ne reggelizzenek, és ne igyanak édes italokat. Ezúttal gyógyszert is osztanak a rászorulóknak. A vezetőség kéri a város idős embereit és polgárait, hogy a szükségtelen gyógyszereiket adják át az egyesületnek.
A ROKKANTAK MUNKAGONDJAI igen nagyok Szabadkán. Az a visszás helyzet állt elő, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek alkalmaznának rokkant embereket (ezt a társadalom anyagilag támogatja is) — nincs azonban megfelelően képzett munkaerő. Az itt élő és munkát kereső rokkantak 44 százalékának nincs se szakmai, se kellő iskolai képzettsége, 51,5 százalékuk végzett ugyan középiskolát, de nem a keresett szakmában, és mindössze 4,5 százalékuknak van megfelelő szakiskolai, szakmai képzettsége, illetve főiskolai vagy egyetemi oklevele.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..