home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.02.20.
LXVIII. évf. 8. szám

Készülnek a húsvéti csomagok — Előkészület az évi közgyűlésre — Erősödnek a német szervezetek — Röviden

Készülnek a húsvéti csomagok
A húsvéti csomagokat március 11-éig rendelhetik meg Szabadka Nyugdíjas-egyesületének tagjai, mégpedig háromhavi törlesztésre. Sajnos, az árak nem közölhetők előre, mert az illetékes felügyelőségek betiltották ezt. Aki az ünnepekre cukrot, étolajat, lisztet, sonkát, különféle húsárut, tésztát és kalácsot kíván vásárolni, az tekintse meg az otthonban (Savo Šumanović u. 2.) található listát  munkanapokon délelőtt 7 és 11 óra között, vagy keresse fel a helyi közösségi irodákat.
A rendeléskor fel kell mutatni a tagsági könyvecskét a idei tagdíj befizetésének bizonyítására, illetve a személyazonossági igazolványt, ha részletekre kívánnak vásárolni. A szervezet utólag bejelenti, hogy a megrendelt árut hol és mikor lehet átvenni.

Előkészület az évi közgyűlésre
Miután az egyesület igazgatóbizottsága elkészítette az évi közgyűlés megtartásához szükséges anyagok és jelentések tervezetét, megvitatásra, kiegészítésre elküldte a helyi közösségekben működő szervezeteknek. Azok is elvégezték ezt a munkát, s megküldték véleményezésüket a vezetőségnek. Az igazgatóbizottság ezután újra összeül majd, hogy a javaslatok alapján megfogalmazza a jelentések, illetve a beszámolók végső szövegét.
Az elnök 22-én 9 órára hívta össze az ülést. Ha simán mennek a dolgok, március végén megtartják az évi közgyűlést. Időközben a helyi szervezetek is megtartják közgyűléseiket.

Erősödnek a német szervezetek
A Maria Theresiopolis nevű német művelődési egyesület a minap megtartotta alakuló közgyűlését, s bemutatta most induló, Guck mal (Nézz körül) című újságjukat. Erre az alkalomra vendégül látták a nyugdíjas-egyesület küldöttségét, azt bizonyítva, hogy igen jó az együttműködés az ő Regenbogen (Szivárvány) és a nyugdíjasok Adagio vegyes kara között, s hogy több alkalommal rendeztek közös hangversenyt nemcsak Szabadkán, hanem Vajdaság más helységeiben is.
A közgyűlésen az említett két énekkaron kívül gyermekdalokat adott elő a Hüvelyk Matyi óvoda, szavalatokkal és dalokkal léptek fel az Október 10-e és a J.J. Zmaj Általános iskola tanulói, Tara Glončak Karapandžić pedig zongoraszámokkal szórakoztatta a közönséget.
A közgyűlést jelenlétükkel megtisztelték a Belgrádi Német Nagykövetség vezető tisztségviselői is.
Az egyesületről érdemes elmondani, hogy 2012. október 15-én alakult meg, s hogy lapjának első száma most január 22-én látott napvilágot. Célja mindenekelőtt a német nyelv tanítása, mégpedig közvetlen beszélgetéssel, nem pedig iskolai módszerekkel.

Röviden
HAJDÚJÁRÁS NYUGDÍJASAI március 7-én, 15 órai kezdettel tartják meg évi közgyűlésüket. Utána a tagok — régi jó szokásukhoz híven — baráti találkozót tartanak, ami alkalmat ad szórakozásra és hasznos beszélgetésre a falu ügyeiről, problémáiról.
INGYENES KOMPUTERES SZEMVIZSGÁLATOT tart az egyesület otthonában Mića optikus március 7-én 9-től 11 óráig. A vizsgálat a tagok számára ingyenes, amit ők könyvecskéjükkel bizonyítanak, s ha élni kívánnak a két-három havi törlesztés lehetőségével, fel kell mutatniuk személyazonossági igazolványukat.
„RENDES” KLUBBÁ ALAKULT a nyugdíjas-egyesület sakkszakosztálya Penzioner, azaz Nyugdíjas néven. A közgyűlésen elfogadták mindazokat az okmányokat és szabályzatokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy nyílt sportegyesület munkájához. A minap megválasztják az elnököt, az alelnököt, az öttagú igazgató- és a háromtagú ellenőrzőbizottságot. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..