home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.02.13.
LXVIII. évf. 7. szám

Élelmiszercsomagok húsvétra • Üdülő — mint üzemrészleg • Röviden

Élelmiszercsomagok húsvétra
Közelednek a húsvéti ünnepek, s a nyugdíjasok egyesülete hozzáfogott az alkalmi élelmiszerek beszerzéséhez. Az ellátással foglalkozó tagozat eldöntötte, mekkora csomagokban igényli az árut, de egyelőre még válogat a kínálatban.Természetesen mindenekelőtt sonkát vásárolhatnak a tagok. A listán csülök, kolbász, füstölt tarja és egyéb húsáru, valamint mirelit tészták és különféle sütemények, kalácsok szerepelnek. A megrendelhető és megvásárolható élelmiszerek pontos listája és ára hétfőn került az otthon és a helyi közösségi szervezetek hirdetőtáblájára, az érdekeltek tehát szemügyre vehetik őket. A törlesztés idejére is figyelni kell, mert nem minden vállalat kínálja áruját három- vagy többhavi törlesztésre.

Üdülő — mint üzemrészleg
Megírtuk néhányszor, hogy a nyugdíjasok egyesülete néha birkózni kénytelen a turisztikai ellenőrökkel. Mert az idős emberek sehogyan sem képesek megérteni, miért ne vihetnék magukkal élettársukat, netán gyereküket, unokájukat a sokobanjai üdülőbe. Vonatkozik ez az egyesület kültagjaira is, akiknek névsorát és tagdíját a szabályoknak megfelelően vezeti a könyvelőség.
Sajnos, nem lehet zöldágra vergődni a szigorú ellenőrökkel. Így az egyesület arra kényszerült, hogy külön szervezetként kezelje üdülőjét, amelynek éppúgy el kell készítenie az évi jelentését, mint alapítójának és tulajdonosának, és külön folyószámlája is van. Mi több, az idén először fordul majd elő, hogy a nyaralóról beszámoló készül a közgyűlés számára.
Egyébként maga az egyesület jól halad az évi jelentések elkészítésével, mert azokat február 28-áig át kell adni a Szerb Nemzeti Banknak.
Az évi közgyűlést minden bizonnyal március utolsó napjaiban tartja Szabadka Város Nyugdíjasainak Egyesülete.

Röviden
EGY ÖSSZEGBEN KAPJÁK meg ezután havi nyugdíjukat az idős földművesek. Ezt az állam megteheti, mivel az ő ellátmányuk igen alacsony, túlnyomó többségüknek a postás viszi ki a pénzét, pár dinárért pedig nem érdemes havonta két csekket nyomtatni. Az ország 215 671 földművesnyugdíjasának nem kell havonta kétszer várni a postást.
KISSÉ KÉSVE ADTA BE néhány vállalat a kínálatát a jövő téli tüzelőre. Mivel nem vették őket figyelembe, panaszt tettek a vezetőségnél. Az egyesület igazgatóbizottsága megtárgyalta a beérkezett megjegyzéseket, és megállapította, hogy ezek a vállalatok vagy a határidő lejárta után jelentkeztek, vagy a kínálatuk kedvezőtlenebb az elfogadott szállítókénál.
A SU NEDELJNIK (SZABADKAI HETILAP) kérte az egyesület igazgatóbizottságát, adja át neki heti közleményeit, mivel szabadkai újságról lévén szó úgy gondolják, az ilyen együttműködés mindkét fél számára hasznos. A vezetés elfogadta a kínálatot, de nem fizet többet havi 5244 dinárnál. A szabadkai szerkesztőségek (lapok, rádió, tévé) viszont ingyen teszik közzé a nyugdíjas-egyesület híreit.
MÉGIS ALAKÍTHATNAK KLUBOT a nyugdíjas-egyesület sakkozói, habár a végrehajtó bizottság legutóbb úgy döntött, hogy meg kell elégedniük az alosztályi státussal. A tagok ugyanis közben megalakították szervezetüket, vezetőségüket és támogatókat is találtak. Habár eddig alosztályként léptek fel, figyelemre méltó sikereket arattak nemcsak a nyugdíjasok, hanem a polgári klubok versenyein is. Az egyesület termet és edzésidőt biztosít, s akár a többi alosztályt, a sakkozókat is támogatja utazásaik alkalmából.
TOLDI ROZÁLIA ÓRIÁSCITROMJA. Az egyesület lelkes tagja a Pamello nevű óriáscitrom termelésével foglalkozik kertjében. Nemcsak azóta, hogy tagja az egyesületnek, hanem már korábban is kísérletezett ezzel. Az idei citromrekorderének a súlya meghaladja a fél kilót. Sokan kérdezik tőle, gondolkodik-e a gyümölcs eladásán, de azt mondja, egyelőre marad a tövek terjesztésénél és a hozzá hasonló kísérletezők megsegítésénél. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..