home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.02.06.
LXVIII. évf. 6. szám

Bajnát helyi közösségének nyugdíjasai végre megtartották új, választói közgyűlésüket 29-én, a bejelentett időben, kellő részvétellel. Az egykor példásnak számító szervezet munkája az elmúlt év folyamán egyre inkább lanyhult, majd teljesen megszűnt.

Most már „csak” dolgozni kell...
Bajnát helyi közösségének nyugdíjasai végre megtartották új, választói közgyűlésüket 29-én, a bejelentett időben, kellő részvétellel. Az egykor példásnak számító szervezet munkája az elmúlt év folyamán egyre inkább lanyhult, majd teljesen megszűnt. A városi vezetőség tagjai több ízben próbáltak beszélgetni az ott élő idős emberekkel, de miután a volt vezetőség széthullott, az emberek úgy érezték, megerőltető munkát igényel a kis szervezet vezetése. Elnökségi tagságot még elfogadtak volna, de „vezető” nem akadt.
Most végre  megtelt az otthon kisterme, és az előzetes beszélgetések meg a jelölések után összeállt a teljes vezetőség. Az elnöki posztot Ljiljana Marković, a titkárit Jelena Vidaković vállalta, az elnökségi tagok pedig Illés Jolán, Zora Šereš és  Milivoj Ćetković lettek.
Az új vezetőség úgy vélte, lendületet kell adni a munkának, s így a tagság mozgósítását, értesítését, kisebb-nagyobb megbeszélések összehívását tartják fontosnak mindenekelőtt. Az elnök vagy a helyettese hétfőn és pénteken 10-től 12 óráig, kedden délután 16-tól 18 óráig fogadják az érdeklődő vagy megbízatást vállalni kész tagokat. Hogy az érdekeltek idejében tudomást szerezzenek az akciókról, kirándulásokról, megrendelésekről stb., amelyeket a központi vezetőség vagy a helyi szervezet irányoz elő, az otthon egyik ablakát hírközlővé „léptették elő”, ott mindent közölnek, ami a tagságot érdekli.
Minden probléma megoldása, a tagsági díjak fizetése, az élelmiszer és a tüzelő megrendelése stb. ezután a helyi szervezetben lehetséges, tehát az idős embereknek emiatt nem kell befáradniuk a központi otthonba.

Röviden
FOLYAMATOSAN SZÁLLÍTJÁK a jövő téli tüzelőt azoknak az idős embereknek, akik megrendelésüket januárban leadták. Ők 9 havi részletben törleszthetik az árát, a februári befizetők 8, a márciusiak pedig 7 havi lefizetésre számíthatnak. Az utóbbi időben mintha némi fennakadás mutatkozna a leszállításban. Ennek két oka lehet. Az egyesület egyelőre nem igényelhet hitelt a megrendelt mennyiség előre való kifizetésére, a szállítók csak annyi tüzelőt küldhetnek, amennyire befolyt a pénz. Ezenkívül úgy hírlik, hogy a bánya anyagi gondokkal küzd, s ez is oka lehet a késlekedésnek.
KLUB HELYETT TAGOZAT. A nyugdíjas-egyesület sakkozói kérték az egyesület végrehajtó bizottságát: alakíthassanak rendes, nyilvántartásba vett klubot, hogy így részt vehessenek a különféle versenyeken. Ez azonban akkora pénzt igényel, amilyent jelenleg az egyesület nem adhat meg. Arra kéri tehát a sakkozókat, hogy alakítsák ki tagozatukat az egyesület keretében, az pedig lehetővé teszi számukra a sakkozást a velük megbeszélt időben és eszközökkel. Így ők is részesülhetnek azokban a kedvezményekben, amelyeket a többi tagozat és szakosztály folyamatosan kap.
4000 DINÁROS SEGÉLY ÚJVIDÉK SZEGÉNYEINEK. A város új vezetősége 16,4 millió dinárt irányozott elő egyszeri kifizetésre a legszegényebb lakosoknak, akiknek a zöme nyugdíjas korú, s ezzel ha szerényen is, de valamelyest megkönnyítik 1800 család életét. Ilyen segélyt kap 361 fejlődésben elmaradt gyermekes, 290 rokkant gyermekes és 74 olyan család, amelynek gyermeke hosszú kórházi kezelésre szorul.
A TEMETKEZÉSI KÖLTSÉGEKRE ELŐFIZETŐ idős emberek vagy családjuk, 2013 első  negyedében (január, február, március) temetés esetén 38 402 dinárra jogosultak, ha az elhunyt munkás-öregségi, 36 669 dinárra, ha szabad foglalkozású, illetve 14 881 dinárra, ha földművesnyugdíjas volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..