home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám

Előfizetések a téli tüzelőre — A kínálat: fagyasztott hal és tészta — Röviden

Előfizetések a téli tüzelőre

A nyugdíjasok egyesülete felhívja tagjai figyelmét arra, hogy aki ezt elhatározta rendelje meg jövő téli tüzelőjét. Megéri ugyanis az igyekezet, mert aki januárban fizeti be az első részletét, az 9 hónapig törleszthet, a februáriak törlesztési ideje 8, a márciusiaké pedig 7 hónap.

Minden egyéb a bejelentett rend szerint történik. Fel kell mutatni a tagkönyvet, az utolsó nyugdíj-csekket és a személyazonossági igazolványt. Közöljük azt is, hogy a befizetések határideje március 31.

Egyébként az árak a következők: 1 köbméter tűzifa 4.900, a lignit tonnája 6.800, a szárított széné 12.300, a kőszéné pedig 14.500 dinárba kerül.

A kínálat: fagyasztott hal és tészta

Az egyesület élelmiszer-ellátással foglalkozó szolgálata bejelentette, hogy elkezdte a fagyasztott halak és halkészítmények, valamint a tésztafélék áruba bocsátását: Különféle nagyságú csomagokban kínál a tagoknak harcsát, tőkehalat (oslić), makrélát (skuša), halpástétomot és halvirslit. A tésztafélék közül pedig rétestésztát, édes- és sós kalácsokat, illetve vegyes kalácsokat.

Az érdekeltek ezeket az élelmiszereket megrendelhetik a központi otthonban és minden működő nyugdíjas helyi közösségi szervezetben február 8-ig. Az árak tartalom és csomagolásként váltakoznak, ezért nem árt a rendelés előtt a jegyzéket jól áttanulmányozni.

A rendelés alkalmából fel kell mutatni a tagkönyvet, s aki három havi részletre kíván vásárolni: az igazolványát is. Az első részletet azonnal ki kell fizetni.

RÖVIDEN

KOMPUTERES SZEVIZSGÁLATOT TART az otthonban (Savo Šumanović u. 2), január 30-án 9-től 11 óráig Mića optikus, az egyesület megbízható szemésze. Szemüvegek és más látszerek azonnal megrendelhetők és három havi részletre megvásárolhatók. Az első részletet azonnal be kell fizetni és fel kell mutatni a tagkönyvet, rendelés esetén pedig az igazolványt is.

VÉRNYOMÁS ÉS VÉRCUKOR VIZSGÁLATOT tartanak az egészségügyi munkások a nyugdíjas otthonban február 6-án, 8-tól 10 óráig. Az igénylők ne reggelizzenek és ne igyanak édes folyadékot. Vigyék magukkal az egészségügyi könyvecskét, a tagkönyvet és ha van: orvosi látleletet. Ugyanakkor ingyenes gyógyszer osztás is lesz a rászorulók számára. Az egyesület kéri tagjait, és a város egész társadalmát, adják át feleslegessé vált gyógyszereiket az otthonban, hogy ezel kisegíthessék a csekély jövedelmű beteg embereket.

ÚJVIDÉK 4.000 DINÁRRAL segíti ki a kisjövedelmű, vagy rendes jövedelm nélküli polgárait. Itt egyszeri kifizetésről van szó a szociális köspont listája alapján, s nem arról a kiegészítésről, amelyet a Nyugdíjasok Tartományi Szövetsége javasolt a városoknak és a községeknek az évi négyszeres – ugyancsak 4.000 dináros segély kiegészítéseként. Hasonló segélyek kiutalása érdekében Dragica Lučev, a szabadkai egyesület elnöke beszélgetni kíván Modest Dulić polgármesterrel.

FELGYORSÍTOTTA MUNKÁJÁT a tartományi nyugdíjalap szakszolgálata. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a kérvényezők az eddiginél sokkal hamarabb kapják meg végzésüket, hanem azt is, hogy ellenőrző munkájuk is hatékonyabbá vált. Így a tartományban tavaly ellenőrzésre beküldött 9.792 végzésből 9.646-ot jóváhagyott, 146-ot pedig szabálytalannak minősített. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..