home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.11.14.
LXVII. évf. 46. szám

Szalmaképek kiállítása a Városházán — Mégis lesz kirándulás Budapestre — Az ellenőrök furcsa eljárása — Röviden

Szalmaképek kiállítása a Városházán
A szabadkai nyugdíjasok szalmaképkészítő alosztálya, a LUSA, november 17-én, 18 órakor megnyitja műveinek kiállítását a Városháza előcsarnokában. A téma ezúttal egységes: a Városháza, annak 100. évfordulója alkalmából. A képek az alosztály tagjainak idei, 18. alkotótáborában készültek.
A LUSA vezetősége ez az alkalomból felszólítja a nyugdíjasokat, nőket és férfiakat egyaránt, hogy ha tehetséget éreznek magukban, vagy csak hasznos időtöltésből, szórakozásból próbálkoznának képkészítéssel, jelentkezzenek a nyugdíjasotthonban (Sava Šumanović u. 2.), ahol szerdánként délután 17-től 19 óráig szeretettel fogadják őket.
A LUSA vezetősége nemcsak az idős tagokra számít, hanem minden emberre, fiatalra és idősre egyaránt, aki szívesen megtanulná a szalmaképkészítés fortélyait.

Mégis lesz kirándulás Budapestre
Már-már úgy látszott, hogy elmarad Szabadka idős polgárainak az utazása november 24-én Budapestre, a Nyugdíjas Expóra. Az a ritka eset történt, hogy a megszokott időpontig mindössze 30 jelentkező volt, márpedig az egyesület számára csak abban az esetben fizetődik ki a kirándulás, ha 50 személy jelentkezik, tehát ha az utolsó helyig megtelik a busz.
Aztán, amikor híre ment, hogy elmaradhat ez a kirándulás, egymás után érkeztek a jelentkezők az nyugdíjasotthonba és a Peščara helyi közösségbe. Így rövid idő alatt összejött a kellő létszám.
A szabadkaiak 24-én, szombaton kelnek útra. Ezt a napot választották, mivel aznap lesz a legnagyobb a kínálat, s a művelődési műsorban Koós János szórakoztatja dalaival a közönséget. Természetesen az Expón enni és inni lehet, sőt kedvezményes vásárlás is lehetséges.

Az ellenőrök furcsa eljárása
A Peščara helyi közösség nyugdíjasai a minap kirándulást szerveztek Apatin Junaković fürdőjébe. Nem ez az első alkalom, hogy a tagok összefognak, buszt bérelnek és elutaznak egy maguk szervezte kirándulásra.
A jelzett úton azonban kellemetlen meglepetés érte őket. Meglátogatta őket, majd a helyi közösség irodáját is egy illetékes ellenőr, s büntetést rótt ki rájuk, amiért a buszban szedték össze a belépőjegyekre és más szolgáltatásokra kellő pénzt. Tették ezt azért, hogy ne tolongjon mindenki a pénztár előtt, hanem egy ember váltsa ki valahányuk számára az igényelt jegyeket. Az ellenőr csak annyit mondott, hogy a kirándulók szabálytalanul jártak el, mivel ilyen utazásokat csak a hivatalos irodák szervezhetnek. Furcsa magyarázat! Hiszen bármilyen baráti társaság is szervezhet kirándulást, és joga van hozzá buszt bérelni...


Röviden
HA NEM LENNE KOMOLY — az ember elszórakozhatna a biztosítónak azon a bejelentésén, hogy az ország 1 692 940 nyugdíjasának októberi ellátmányát két százalékkal emeli. Így tehát az ország idős társadalma átlag 500 dinárral többet kap, mint az előző hónapban. Hogy közben az árak mennyire emelkedtek — arról nem szól a jelentés
ÖTÖDIK IDEI ÜLÉSÉT tartja meg az egyesület igazgatóbizottsága november 16-án (csütörtökön) 9 órai kezdettel az otthon kistermében. Napirenden az idén végzett munka összegezése, valamint a bizottságok megválasztása lesz az évi zárszámadás elkészítése végett.
INGYENES SZEMVIZSGÁLAT lesz a tagok számára 14-én, 9-től 11 óráig a nyugdíjasotthon kistermében. A szolgáltatást, mint rendesen, most is Mića optikus végzi el komputerén. Az érdekeltek vigyék magukkal tagkönyvüket és ha valamilyen látszert rendelnének, utolsó nyugdíjcsekkjüket is. Ismeretes ugyanis, hogy a mester maga készíti el a szemüvegeket és részletfizetésre adja el őket. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..