home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.11.07.
LXVII. évf. 45. szám

Elköltözik a nyugdíjasok turistairodája — Furcsa magatartás — Röviden

Elköltözik a nyugdíjasok turistairodája...

...az otthonból, s ezzel az alosztály megszűnik létezni. Az iroda a szabadkai Korzó egyik szép épületében kap helyet. Ismeretes, hogy régebben az alosztály maga szervezte az utazásait, kirándulásait, két éve azonban a törvény szigora utazási iroda közreműködését írta elő, mivel ez a tevékenységet gazdaságinak tevékenységnek számít. Annyi kedvezmény azért mindeddig megmaradt, hogy a kirándulni vágyók az otthonban jelenthették be egy-egy utazás iránti igényüket, ott intézték az ezzel kapcsolatos adminisztratív munkákat, ott lehetett befizetni a viteldíjat is — mindeddig némi kedvezménnyel.
Annyi még megmaradt a kapcsolatokból, hogy három utazás a turistaalosztály útján szervezhető meg. Az egyik Szentpétervárra (a volt Leningrádba) és Moszkvába, 8 napos körútra viszi a kirándulókat 610 euróért. A másik, háromnapos pedig Bécsbe, 28 euróért, indulás november 23-án és 30-án, december 7-én és 14-én. A harmadik Prágába, Drezdába, Karlovy Varyba és Karlsteinbe november 8-án, 27-én és december 11-én. Ára 105 és 129 euró között mozog.
Érdeklődni még a megszokott 580-111-es és a 069/862-47-04-es telefonszámon lehet.

Furcsa magatartás

A Biztosítottak Hangja (Glas osiguranika) nemcsak a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantsági Biztosító lapja, hanem a nyugdíjasoké is — hiszen a számlák a nyugdíjasok szövetségébe is megérkeznek. A lap hibája, hogy igen kevés cikket, hírt és egyéb anyagot közöl Vajdaságból, Szabadkáról pedig szinte semmit. Pedig a vajdasági szövetség igen tevékeny, a szabadkai egyesületet pedig többször az ország legjobbjai közé sorolták, sőt a legjobbnak kiáltották ki.
A szabadkai egyesület ezért többször szemrehányást tett a lap belgrádi és újvidéki szerkesztőségének, ilyenkor megjelent valami kis szöveg, majd megint semmi. Eközben Szerbia szűkebb területének minden kis egyesülete, sőt falva is — bizonyára illő — helyet kap a lapban.
Rossznéven veszik Szabadka nyugdíjasai, hogy igen-igen szűkszavú jelentést közölt a lap a Napsugaras Ősz jól sikerült községi gálájáról, az Adagio vegyes kar évi hangversenyéről, azt pedig meg sem említette, hogy ezekben a napokban teljesült a város idős embereinek régi vágya: átadták rendeltetésének azt a nyitott teraszt, amely alkalmat ad a tagságnak a szórakozásra, csevegésre, társas játékra, ha az idő nem kényszeríti be az embereket a szobákba...

Röviden

EGY KIS KIIGAZÍTÁS. Idős sportolóink kapcsán kis dátumhiba csúszott szövegünkbe. Azt írtuk, hogy Észak-Bánát és Bácska nyugdíjasai már 2013 januárjában megtartják első versenyüket Szabadkán. A pontos jelentés a következő: A versenyekben részt vevő községek idős sportolóinak vezetői gyűlnek össze januárban Szabadkán, hogy kidolgozzák a versenyszabályzatot és a lebonyolítás módját. Az első verseny azonban tényleg Szabadkán lesz, de csak a jövő év szeptemberében.
AZ UTOLSÓ NAPSUGARAS ŐSZ rendezvényt, a jelek szerint Makkhetes helyi közösség nyugdíjasai rendezik meg az otthonban november 10-én, 12 órai kezdettel. Azért ez a furcsa időpont, mert amíg a műsor tart, ebéd készül a részvevők számára, amit az előadás végén szolgálnak fel.
VAN MÉG HELY A BUSZBAN azok számára, akik részt kívánnak venni a Nyugdíjas Expo november 24-i rendezvényén. Az expo ugyan három napig tart, de a szabadkai szervezők 24-ét, szombatot választották, mert ez a nap felel meg számukra a legjobban. Az sem utolsó szempont, hogy ezen a napon Koós János szórakoztatja a részvevőket. A vásárlás lehetősége fönnáll az Expón belül (kedvező árakon) és kívüle egyaránt. Az érdeklődők jelentkezzenek telefonon vagy személyesen a Peščara helyi közösségben, illetve az otthonban, Berkes Béla alelnöknél.
AZ ŐSZI RUHAOSZTÁST a rászorulóknak november 7-étől a hét végéig rendezik meg a nyugdíjasotthonban (Sava Šumanović u. 2.). Az eredeti terv szerint a ruhaosztást az előtte való héten tartották volna meg, de az ünnepek miatt el kellett halasztani. Mivel a jótékonykodók folyamatosan hozzák és ajánlják fel ruhadarabjaikat és cipőiket, a választék bizonyára nagyobb lesz a vártnál. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..