home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám

Kevés nyugdíjas utazgat — Napsugaras Ősz a helyi közösségekben — Az Adagio évi hangversenye

Kevés nyugdíjas utazgat
A város idős embereit tehernek érző és nevező emberek gyakran olyasmit emlegetnek, hogy nyugdíjasaink bizonyára nagyon jól élnek, ha olyan sok bel- és külföldi útra telik a családi költségvetésükből. Nos, nem arról van szó, hogy tömegesen utaznának a nagyvilágba, hanem arról, hogy néhány ismert utazóiroda propagandaanyagait megküldi a szabadkai egyesületnek, és némi kedvezményt is ad öregjeinknek. Így, akinek van rá pénze, pláne, ha takarékoskodott is egy-egy kirándulásra, élhet a lehetőséggel. Régebben az egyesület maga szervezett kirándulásokat, de ezek közvetlen rendezését néhány éve törvény tiltja. Az utazásokat a szabadkaiak számára a moholi Mol Travel iroda szervezi.
Ezt tudva, most nyugodtan bejelenthetjük, hogy a jelzett iroda és partnerei egy hazai és három külföldi szilveszterezést szerveznek. Krupanjban 6200 dinárba kerül, Berlinben az ötnapos szórakozás 515 euróba, Bécsben a négynapos tartózkodás 145, Budapesten pedig a háromnapos kirándulás 109 euróba.
Aki úgy érzi, hogy megengedhet magának egy ilyen kalandot, kérjen közelebbi tájékoztatást az 580-111-es és a 069/862-47-04-es telefonszámon.
Egyébként az említett iroda három 6 napos kirándulást szervez Isztambul és környéke nevezetességeinek megtekintésére. Indulások Szabadkáról november 8-án, és 21-én, illetve december 12-én. Az utazás ára 149 euró. Érdeklődni a fenti telefonszámokon lehet.

Napsugaras Ősz a helyi közösségekben
A nyugdíjas-egyesület igazgatóbizottsága bejelentette, hogy csak az a helyi közösségi és szakmai egyesület kaphat anyagi támogatást a központtól, amely csakugyan megrendezi a maga Napsugaras Őszét, ezekre a tagok meghívják szomszédjaikat, a műsorban pedig fellépnek a területükön működő iskolák és óvodák tanulói, neveltjei.
Néhány ilyen rendezvény megtartásának idejét már közöltük. Most bejelentjük, hogy Bajnát idős emberei 18-án, 17 órai, Kisradanovácéi pedig ugyanaznap 16 órai kezdettel, helyi közösségük nagytermében gyülekeznek. A Vasutastelepen 19-én, 19 órakor lesz műsor a Jelen teremben. A csantavériek a maguk otthonában tartják meg ünnepségüket 20-án, 15 órai kezdettel.

Az Adagio évi hangversenye
Szabadka nyugdíjas-egyesületének vegyes kara, az Adagio, október 24-én, 18 órai kezdettel, a Városháza dísztermében tartja meg idei évi hangversenyét. Ezúttal külföldi vendégegyüttes is fellép, mégpedig a németországi nyugdíjasok Regenbogen énekkara, amellyel a szabadkaiak évek óta ápolják a kapcsolatot.
A vendégekre való tekintettel a szabadkai énekesek kérik egyesületük vezetőségének minden tagját, a helyi közösségi szervezetek vezetőit és tagjait, de természetesen a város minden dalkedvelő polgárát, hogy részvételükkel tegyék sikeressé a műsort és részesítsék illő tiszteletben és megbecsülésben a vendégeket. A belépés ingyenes. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..