home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.10.10.
LXVII. évf. 41. szám

Remek Napsugaras Ősz! — Elkészült a terasz — Röviden

Remek Napsugaras Ősz! — Elkészült a terasz
Talán sohasem volt még ilyen remek a szabadkai nyugdíjasok Napsugaras Ősz című gálaműsora az idős emberek világnapján, és a Bunjevačko kolo HKC nagytermét se töltötték meg még soha annyian, mint most. Az is újdonságnak számított, hogy a műsor előadóit ott, helyben kínálták meg a rendezők mindenféle jó falattal és itallal, a közönség pedig érkezési sorrendben téphetett le egy-egy ízes falatot a kínált kalácsból. A jó hangulat azután az otthonban folytatódott, ahol átadták rendeltetésének az olyan régóta ígért fedett teraszt. Ennek a megtekintésére és birtokba vételére átvonult oda a gálaműsor előadóinak és közönségének minden részvevője. Az idősebb tagok szerint az otthon kis- és nagytermeiben, irodáiban sohasem tartózkodott még egyszerre ennyi — majd 300 — ember, s a hangulatot csak fokozta, hogy a donátorok jóvoltából ott folytatódott az eszem-iszom, miközben tetőfokára hágott a jókedv.
Ilyen alkalmakkor nem szabad megfeledkezni azokról az intézményekről és vezető embereikről, amelyek/akik adományaikkal lehetővé tették idős polgáraink szép ünnepét. Megjelent Modest Dulić, Szabadka polgármestere, Maja Glončak, a nyugdíjalap szabadkai kirendeltségének igazgatója, Pece Mihály, a Vöröskereszt szabadkai titkára, Tomislav Jakovljev, a nyugdíjasok újvidéki egyesületének küldöttje, Božidar Đurić, a Gerontológiai Központ igazgatósági tagja, Nimčević Stanko, a rokkantnyugdíjasok városi elnöke, és elnézést kérünk azoktól a jeles személyiségektől, akik nevét kihagytuk a listáról — akaratlanul.
A terasz megnyitóját is hangulatos együttlét követte. Honnan, honnan nem, de valaki zenészeket vitt magával erre az alkalomra, ami aztán jókedvű dalolást eredményezett, a mozgékonyabb tagok pedig táncra perdültek. Mindent egybevetve: az idei gála és megnyitó a lehető legjobban sikerült.
A tudósító nem állhatja meg, hogy ez alkalomból ne emlékezzen Bela Jurkovićra, az egyesület elhunyt elnökére. Az ő javaslata volt olyan terasznak a kiépítése, ahol az emberek friss levegőn tölthetik idejüket kártyapartival, dominóval, sakkozással és beszélgetéssel. Most bizonyára örül ő is ennek a sikernek ott fenn, a magasban.

Röviden
A NAPSUGARAS ŐSZ RENDEZVÉNYEI a helyi közösségekben: Kisboszniában 13-án, 19 órakor, a helyi közösség nagytermében, a Gát Matko Vuković iskolájában 18-án, 16 órakor, Újfalú helyi közösségében 19-én, 16 órakor gyülekeznek az ünnepségre idős polgártársaink.
KÉT ELSŐ HELYET szerzett Szabadka tíztagú együttese Sokobanján, a nyugdíjas-egyesületek idei olimpiáján. Az aranyéremmel a sakkozók és a pikádósok dicsekedhetnek. Az utóbbi versenyszámot szinte kisajátították maguknak a város idős sportolói, mivel a szerbiai fürdővárosból a pikádósok mindig arannyal tértek haza.
GYARAPODIK A NYUGDÍJAS-EGYESÜLET TAGSÁGA az utóbbi időben. Az életszínvonal romlása, az ellátmányok értékének csökkenése, az áremelkedés, a fogyasztói kosár drágulása eredményezte minden bizonnyal azt, hogy egyre több idős ember igyekszik élni az egyesület szolgáltatásaival, főleg a beszerzési lehetőségeivel. Jelenleg is folyamatban van a télirevaló vásárlása — csökkentett áron és néhány havi részletfizetésre.
BÉCSBE SZERVEZ NÉGYNAPOS KIRÁNDULÁSOKAT az egyesület turisztikai alosztálya hűséges partnerével, a Mol-Travel utazási irodával. Indulás: október 25-én, november 9-én és 22-én, valamint december 6-án és 20-án, a szokásos helyről, a Szabadegyetem parkolójából. Az utazás ára októberben 109, novemberben 105, decemberben pedig 115 euró. Az érdekeltek föltétlenül érdeklődjenek a részletekről az 580-111-es és a 069/862-47-04-es telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..