home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Hírek a nyugdíjasok otthonából
BRENNER János
2012.10.03.
LXVII. évf. 40. szám

Virágkiállítás — Télirevaló beszerzése — Utazás Karlócára — Napsugaras Ősz — Kirándulás Budapestre

Virágkiállításon

Érdekes és tartalmas volt a budapesti, illetve csepeli világhírű virágkiállítás megtekintése. Bár a kirándulás szándékát lapunk idejében bejelentette, az érdeklődők nagy része mégis későn jelentkezett. Így a bérelt autóbusszal 50 ember utazhatott csak, ám ha nem tétováztak volna sokat, még egy buszra való nyugdíjas utazhatott volna.
A szabadkai vendégek legtöbbet azokat a virágokat csodálták meg, amelyek messze földről valók, és nálunk sohasem láthatók. Nem csoda tehát, hogy a látogatás idejének letelte után alig lehetett az embereket összeterelni a hazautazásra.
A kiránduláshoz hozzátartozott az érdekes kis- és nagykertészetről szóló, igen magas színvonalú előadások meghallgatása is. Ennek a lehetőségnek különösen azok örültek, akiknek kiskertjük van, és szívesen, nagy kedvvel termelnek virágot a maguk örömére, de néha eladásra is.

Röviden

A TÉLIREVALÓ október 3-áig rendelhető meg a nyugdíjasok otthonában és minden helyi közösségi szervezetben. A kínálat a szokásos. A trsteniki Food Export  savanyított paprikát, paradicsomot, káposztát, céklát, ajvart és paradicsomlevet, illetve barack-, őszibarack- és meggydzsemet kínál négyhavi lefizetésre. A szabadkai Testo-Produkt burekot, négyfajta pitét, rétestésztát és háromfajta tésztalapot kínál háromhavi törlesztésre. Mindkét esetben ki kell fizetni az első részletet. A megrendelt élelmiszert október 3-ától vehetik át a tagok könyvecskéjük felmutatásával.
KARLÓCÁRA UTAZNAK egynapos kirándulásra a nyugdíjas-egyesület helyi közösségi szervezeteinek aktív elnökei. Mivel ezek az emberek, idős társaik nem kis munkát vállalnak és végeznek, s ezért nem jár fizetés, az egyesület úgy véli, hálából szép kirándulást szervez nekik. Az elnökök megtekintik a szerémségi barokk kisváros nevezetességeit, közös ebéden vesznek részt ottani kollégáikkal, de ha idejük megengedi, megtekintik a Fruška gora néhány neves kolostorát is.
A NAPSUGARAS ŐSZ RENDEZVÉNYÉT eddig három helyi szervezet jelentette be, ők tehát részesülnek az egyesület anyagi támogatásában. Október 6-án 16 órai kezdettel a sándoriak gyülekeznek helyi közösségük termében, 19 órakor pedig a tavankútiak rendeznek társas összejövetelt saját otthonukban. 13-án Kisbosznia idős emberei 19 órakor helyi közösségük otthonában találkoznak, a műsort pedig a közeli általános- és középiskolák tanulói szolgáltatják.
A CSEPELI KIRÁNDULÁS SIKERÉN FELBUZDULVA a nyugdíjas-egyesület november 24-én rendez kirándulást a budapesti karácsonyi vásárra. A vásár három napig tart, tele művelődési programmal, de a szabadkaiak azt a napot választották, amikor Koós János ad műsort. A vásárt a SIMA csarnokban rendezik, ahol kedvezményes áron ehetnek-ihatnak és vásárolhatnak a látogatók. A csepeli kirándulás tanulságait levonva jó lenne, hogy ez érdeklődők idejekorán jelentkeznének, tájékozódnának a részletekről, így túljelentkezés esetén lesz idő még egy buszt bérelni. Érdeklődni az 580-111-es és a 069/862-47-04-es telefonszámon lehet.
BUDAPESTRE RENDEZ 3 NAPOS KIRÁNDULÁST a nyugdíjasok turisztika alosztálya a Mol Travel ügynökséggel karöltve. Az utazás ára 49 euró, elszállásolás 3 csillagos szállóban, buszok pedig Szabadkáról október 5-én és 19-én, november 2-án, 16-án és 30-án, végül december 14-én indulnak a reggeli órákban a szokásos helyről, a Szabadegyetem parkolójából. A kirándulók megtekintik az Operaházat, a Hősök terét, a Balettiskolát, a Mátyás-templomot és a Citadellát, de elutaznak Szentendrére is, ott a szerb templomokat tekintik meg. Érdeklődni a fenti telefonszámokon lehet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..