home 2024. június 16., Jusztin napja
Online előfizetés
Hírek a magyarittabéi falugazdász irodájából
2024.05.24.
LXXIX. évf. 21. szám
Hírek a magyarittabéi falugazdász irodájából

Nemrégiben Magyarittabén tartották meg a Digitális Agrárakadémia Plusz elméleti és gyakorlati előadás-sorozatát, mely a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségével közösen lett megszervezve.

Horváth Éva helybeli falugazdásztól megtudtuk, hogy az előadások keretében az érdeklődők elsősorban a talajtérképezésről és annak technológiáiról, valamint a GPS-sorvezetők működéséről és lehetőségeiről hallhattak többet, ezután pedig a településhez közeli szántóföldön drónbemutatót, azaz a készülék gyakorlatban történő alkalmazását ismerhették meg a gazdák.

— Köszönetet szeretnék mondani Vörös Árpádnak, a palicsi Farm Trade ügyvezetőjének, Pletikoszity Árpádnák, a Drontech cég alapítójának és dr. Dekemati Igornak, az AgroVir cég képviselőjének, hogy ellátogattak hozzánk, és megosztották velünk a tudnivalókat. Külön öröm számunkra, hogy az eseményen 25 helybeli és környékbeli mezőgazdasági termelő vett részt — emelte ki a VASZ falugazdásza.

Horváth Éva falugazdászhoz hétfőn és pénteken Muzslyán, kedden és csütörtökön Magyarittabén, szerdán pedig Szentmihályon lehet kérdésekkel és egyéb, a mezőgazdaságot érintő teendőkkel fordulni. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..