home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Hímzősuli Magyarkanizsán
2022.07.05.
LXXVII. évf. 26. szám
Hímzősuli Magyarkanizsán

Hímzősuli indult Magyarkanizsán az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület szervezésében. Július folyamán hetente egyszer találkoznak majd a gyerekek, hogy megtanulják a hímzés fortélyait.

Szurap Ágnes, az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület hímző szakkörének vezetője elmondta, kilenc-tíz éves kortól várják azokat a gyermekeket, akik érdeklődnek a hímzés iránt.

— Hímezni nagyon jó időtöltés, és hasznos is lehet. Aki szereti a szépet, szeretne díszíteni, egyedivé tenni valamit, annak ajánljuk. A Hímzősuliban igyekszünk a magyar népi hímzésvilág motívumaiból meríteni, de hogy érdekesebb legyen a gyerekeknek, lepkéket, virágokat is használunk, ami népszerű a jelen lévő korosztály körében. Nagyon örülünk, hogy a jelentkezők között fiúk is vannak — mondta az oktató.

Az egyesület a kézimunkához szükséges anyagról gondoskodik, a foglalkozások pedig Magyarkanizsa Önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósulnak meg. A részvétel ingyenes, a szervezők minden hétfőn 10 és 12 óra között várják az érdeklődőket a József Attila Könyvtárban.

(Magyarkanizsa Önkormányzatának sajtószolgálata)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..