home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
HÍREK A NYUGDÍJASOK OTTHONÁBÓL
(-r-s)
2013.11.27.
LXVIII. évf. 48. szám
HÍREK A NYUGDÍJASOK OTTHONÁBÓL

Még egyszer a Napsugaras Őszről — Ismét lesz karácsonyi-újévi hangverseny — Röviden

Még egyszer a Napsugaras Őszről

A szabadkai nyugdíjas-egyesület végrehajtó bizottsága legutóbbi ülésén visszatért a Napsugaras Ősz központi rendezvényének ügyére. Meg kell említenem, hogy némi félreértés tisztázása után a rendezvényre zsúfolásig megtelt a Bunjevačko kolo HKC nagyterme. Az egyesület vegyes karán kívül fellépett a német szövetség Regenbogen és a palicsi művelődési egyesület Szederinda kórusa — mindhárom énekkart visszatapsolta a közönség. A város művelődési egyesületei ugyancsak kitettek magukért. Fellépett a Népkör, a Mladost és a Bunjevačko kolo népi tánc-, zene- és amatőr színiegyüttese. Külön ki kell emelni a Pere Tumbas Hajo fiatal követőiből álló kitűnő tamburaegyüttest, valamint Tamara Bebić énekszámait. Érdekes adat, hogy a műsorban több mint 100 amatőr művész lépett fel több mint 400 néző előtt. Az előbbieket az egyesület megvendégelte a Savo Šumanović 2. alatti otthonában.

Ismét lesz karácsonyi-újévi hangverseny

Sajnos romló életszínvonal esetén az egyesületben és a gerontológiai klubokban mindig fölmerül a takarékosság igénye. Ilyenkor az emberek nélkülözik „mellőzhető” szokásaikról, hogy könnyebben átvészeljék a válságos időket. Az egyesületben és más szervezetekben gyakran javasolják a már hagyományos rendezvények lemondását, és az alosztályokat is ritkábban látogatják. Hogy ilyen gondolatok föl se merüljenek, a szervezet végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy az idén is föltétlenül megrendezni az Adagio vegyes énekkar karácsonyi-újévi hangversenyét, s a szokásokhoz híven meghívja a városban és környékén működő énekkarokat. A hangverseny december 20-án 17 órakor kezdődik a városháza dísztermében.

RÖVIDEN

PALICS NYUGDÍJASAI és a helyi közösség ökológiai bizottságának tagjai a minap igyekeztek megtisztítani a faluházat és a vasút körüli parkot az aláhullott levelektől, valamint más hulladéktól. Sajnos az akció nem járt teljes sikerrel, a város azonban a helység rendelkezésére bocsátja a megígért konténereket.

NEMCSAK A TÜZELŐ BESZERZÉSÉVEL akadnak gondok a nyugdíjas-egyesületben, előfordul ugya-
nis, hogy a megrendelők nem törlesztik rendszeresen havi részletüket, sőt néha jelentős összeggel maradnak adósak. A vb szerint a rosszabbodó anyagi helyzetben a nehéz körülmények között élő idős emberekkel nem kell türelmetlenül bánni, sőt kedvezményt is kaphatnak, vagy halasztott fizetési lehetőségről gondoskodnak számukra. Azoknak az iratait azonban, akik indokolatlanul nem fizetnek, az egyesület átküldi a biztosítónak és a bíróságnak.

JÓL KIHASZNÁLTÁK AZ IDÉN a nyugdíjas-egyesület tagjai soko-banjai üdülőházukat és annak parkját. A hanyatló életszínvonalra való tekintettel erre a vezetőség nem számított. Az üdülő kihasználtsága több mint 90 százalékos volt, ami nem igazolta a borúlátók jóslatait. Ezért az egyesület tovább korszerűsíti az épületet, és ápolja parkját — mihelyt támogatóra talál vagy váratlan jövedelemhez jut.

A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK bejelentették, hogy novemberben, decemberben és januárban 0,97 százalékkal csökken a havi járulék összege. A legkisebb nyugdíjra (kb. 20 000 dinár) pályázók havonta 5090, a legnagyobbra (kb. 300 000 dinár) 72 700 dinárt fizetnek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..