home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Hetvenhét nap
2005.03.23.
LX. évf. 12. szám
Hetvenhét nap

1999. március 24-én, szerdán este nyolc óra előtt néhány perccel megkezdődött a NATO légitámadása Jugoszlávia ellen. A bombázás 77 napig tartott: a tizenkettedik héten, június 9-én, szerdán ért véget. A főváros Belgrád (és a szomszédos Pancsova), valamint a tartományi székváros folyamatosan...

1999. március 24-én, szerdán este nyolc óra előtt néhány perccel megkezdődött a NATO légitámadása Jugoszlávia ellen. A bombázás 77 napig tartott: a tizenkettedik héten, június 9-én, szerdán ért véget. A főváros Belgrád (és a szomszédos Pancsova), valamint a tartományi székváros folyamatosan célpontja volt a légitámadásoknak - Újvidéken lebombázták a tévé épületét és a hidakat. A vajdasági települések közül támadás érte Zombort, Doroszlót, Szabadkát, Palicsot... Hivatalos adatok szerint a polgári áldozatok száma meghaladta a 2000-et, a sebesültek száma több volt 5000-nél. Slobodan Miloševiæ, aki háborús politikájával lebombáztatta az országot, immár Hágában ül, pedig a 77 nap borzalma miatt itthon is felelnie kellene az ország népe előtt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..