home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Heti körkérdésünk: Mit vár 2013-tól?
(re)
2013.01.16.
LXVIII. évf. 3. szám

Ez az időszak az elmúlt évben történtek összegzésének az időszaka is. Mérlegre tesszük, mit sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinkből, és azt is, mi mindent tehettünk volna még azért, hogy az életünk és szeretteink élete is teljesebb, boldogabb legyen. Mit vár 2013-tól? — kérdeztük olvasóinktól.

Minden soron következő év valami újat, valami ismeretlent hoz magával. Kinek jót, kinek kevésbé jót, de egy biztos: a dolgok folyamatos változásban vannak, és hozzájuk kell igazodnunk az életünk folyamán.
Ilyenkor általában egy-két ígéretet is teszünk magunknak, és ezt vagy megtartjuk az új esztendőben, vagy nem, egyvalamit azonban mindannyian elhatározunk: az új évben igyekszünk elkerülni azokat a hibákat, amelyeket az óévben — akarva-akaratlanul — elkövettünk.
Ez az időszak az elmúlt évben történtek összegzésének az időszaka is. Mérlegre tesszük, mit sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinkből, és azt is, mi mindent tehettünk volna még azért, hogy az életünk és szeretteink élete is teljesebb, boldogabb legyen. Mit vár 2013-tól? — kérdeztük olvasóinktól.
SIPOS István palicsi munkanélküli:
— Elsősorban szilárdabb gazdaságot, az ipar fellendülését és jóval több munkalehetőséget remélek az új évtől. Bízom benne, hogy a jelenlegi, már-már tarthatatlan állapotnak vége lesz, és az ország végre elindul a fejlődés útján. Igaz ugyan, hogy a kilátások erre igencsak szerények, mégis remélem, hogy rövidesen rátalálunk a szegénységből kivezető útra. Nagyon bízom benne, hogy találok végre valami rendesen fizető munkát, és hogy a családomnak ismét elő tudok majd teremteni mindent, amire szüksége van. Jó lenne már magunk mögött hagyni a nélkülözést, és végső ideje, hogy egy jobb világ köszöntsön ránk. Én csak azt szeretném, ha újra úgy élhetnénk, mint valamikor, amikor nem kellett azon töprengeni, hogy jut-e hús az asztalra, vagy hogy hány szem krumplit vehetünk meg a piacon...
KOVÁCS BUNFORD Andrea törökkanizsai háziasszony:
— Természetesen mindenekelőtt az egészség a legfontosabb, ezt kívánom az új évben, aztán ha az megvan, akkor legyünk képesek előteremteni a létfenntartásunkhoz szükséges anyagi eszközöket is. Emellett azt kívánom még, hogy emelkedjen végre az életszínvonalunk, és hogy a sok megpróbáltatás és nehézség után egyre több embernek sikerüljön megmutatnia a pozitív, segítőkész oldalát, és hogy én magam is nagyon sok ilyen emberrel találkozzam 2013-ban.
MAKRA Julianna szabadkai eladó:
— Sokkal kedvezőbb anyagi helyzetet várok 2013-tól, és azt, hogy a nagylányomat felvegyék az egyetemre. Persze az is nagyon fontos, hogy állami költségen tanulhasson tovább, mert én nem tudnám állni a kiadásait. Őszintén remélem, hogy a lányomnak sikerül megvalósítania az álmát, mert a tavaly történt családi tragédia rendkívül megviselte. Azt remélem, hogy legalább az ő számára jobb lesz a következő év, mert megérdemli, szorgalmas és szófogadó gyermek. Magamnak csak erőt és egészséget kívánok, hogy még sokáig a támasza lehessek. Ő az egyetlen fontos ember az életemben, és szeretnék neki megadni mindent, amire szüksége van. Nekem nincs szükségem párkapcsolati boldogságra, megértő társra, elég, ha ő velem van. Nekem ez a legnagyobb boldogság.
ROZSNYIK Anasztázia temerini középiskolás:
— Sikeres érettségit kívánok magamnak és az osztálytársaimnak, utána egy kellemes, már jó előre eltervezett nyaralást Bulgáriában. Emellett jó egészséget a szeretteimnek, megértést és szeretetet, jóval több pénzt a családi kasszába, a nővéremnek pedig hosszú és boldog házasságot kívánok. Az új évtől jobb életfeltételeket várok, a munkanélküliség csökkenését, elfogadható árakat és az oktatási rendszer javítását. Ezenkívül sok újszülöttet is kívánok, hadd sokasodjunk, népesedjünk, mert az új élet mindig valami új reménnyel is kecsegtet!
BÍRÓ Boglárka zentai könyvelő:
— Nem fűzök nagy reményeket az új évhez, véleményem szerint minden megy majd továbbra is ugyanúgy, mint eddig. Pedig ha nem lesz hamarosan változás az ország politikai életében, akkor még nagyobb bajban leszünk. Nagyon sokan élnek a létminimum alatt, rengeteg a sokgyermekes, szegény sorsú család, a tehetetlen, beteg, magányos ember. Rajtuk kellene segíteni, az ő életüket lenne jó elviselhetőbbé tenni, úgy a miénk, a középkorosztályé is javulna némiképp. De a jelenlegi országvezetés nem a nép gondjainak a megoldásán fáradozik, hanem csakis a saját vagyonát gyarapítja. Ennek kellene már elejét venni, és szétosztani a nép között, ami őt megilleti! Nem hiszem azonban, hogy mindez a következő évben megvalósul, sőt azt gyanítom, hogy az én életemben nem is kerül rá sor.
TÖRTELI Ferenc topolyai földműves:
— Semmi újat nem remélek a 2013. évtől. Túl sokszor csalódtam már ahhoz, hogy bármiben is reménykedni tudjak. Az állam minduntalan átver bennünket, termelőket, ezért elveszett benne a bizalmunk. Dolgozunk, igyekszünk megélni valahogyan, de ez egyre nehezebben megy. Elveszítettem a munkába vetett hitemet, úgy érzem, minél többet dolgozom, annál kevesebb haszonra teszek szert. Szívből kívánom, hogy ez az álláspontom megváltozzon, hogy újra szívvel-lélekkel tudjam végezni a munkámat, és abból tisztességesen megélhessek a családommal. Ezenkívül semmi egyebet nem szeretnék az új esztendőben. Esetleg egy kicsivel színvonalasabb egészségügyi ellátást, kedvesebb orvosokat és nővéreket, olcsóbb gyógyszereket és kisebb számlákat. Szeretném, ha 2013-ban végre elutazhatnék a családommal a tengerre, ahol tizenöt évvel ezelőtt jártam legutóbb. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..